Національний науково-природничий музей НАН України

5254 reviews

Bohdana Khmel'nyts'koho St, 15, Kyiv, Ukraine, 01030

museumkiev.org

+380442356266

About

Національний науково-природничий музей НАН України is a Natural history museum located at Bohdana Khmel'nyts'koho St, 15, Kyiv, Ukraine, 01030. It has received 5254 reviews with an average rating of 4.6 stars.

Photos

Hours

Monday11AM-6PM
Tuesday11AM-6PM
WednesdayClosed
ThursdayClosed
FridayClosed
Saturday11AM-6PM
Sunday11AM-6PM

F.A.Q

Frequently Asked Questions

  • The address of Національний науково-природничий музей НАН України: Bohdana Khmel'nyts'koho St, 15, Kyiv, Ukraine, 01030

  • Національний науково-природничий музей НАН України has 4.6 stars from 5254 reviews

  • Natural history museum

  • "Цікавий музей для всієї родини"

    "Цей музей - це знахідка! Його переваги: - Знаходиться у центрі міста, легко дібратися; - Сімейний"

    "Музей відвідав 02"

    "Музей вразив, починаючи з каси"

    "Найкращий музей в якому я була 4 поверха найкращих експонатів мріяла побувати тут рік і от нарешті побувалаМені дуже сподобалося особливо зоологічний відділ та палеонтологічний"

Reviews

  • Anton Kuts

Цікавий музей для всієї родини. Експозиція: п'ять поверхів різних за тематикою: археологічні знахідки, геологія, тварини, рослини. Також присутні тематичні виставки. В музеї побільшало сучасного інтерактиву і нових експозицій. Є цікава кастрова печера. На сайті можна скачати і роздрукувати (або спитати на касі) «20+1 таємниця музею», це квести для дітей – достатньо цікаво – вирішили всі. Хоча було б класно зробити 3 - 4 різні програми для різних вікових груп. Плануйте 3-4 години, якщо хочете продивитись весь музей. Кафе на четвертому поверсі не працювало, тому краще брати з собою пити і невеликий перекус для дітей. Багато експозицій-діорам де можна зробити цікаві знімки. Також є магазин з сувенірами і тематичними товарами. Проводяться різноманітні заходи/квести – розклад на сайті. Можна замовляти екскурсії (трошки послухали, ті що проходили поруч) - діткам розповідали цікаво і на зрозумілій їм мові. Ціна вхідного квитка для дорослого - 80 грн. Пільговий – 55 грн. Діти до 6 років безкоштовно. Є дні, коли відвідати музей можна безкоштовно. Дуже привітний персонал музею. Невеличкий мінус – ігрові апарати між гардеробом і першим поверхом: монетку вийшла зі змішанням, а другий апарат показує результат зразу після першого натиснення кнопки.

  • Марина Тарасюк

Цей музей - це знахідка! Його переваги: - Знаходиться у центрі міста, легко дібратися; - Сімейний. Він чудово підходить для родин із дітьми. Бачили багато зачарованих дитячих очей; - Залишки тварин цікаво розглядати. У деяких залах уже додали QR-коди, які можна сканувати з телефону і слухати примітки; - Музей величезний! Чесно кажучи, якщо розглядати все пристально, то до кінця огляду трохи стомлюєшся Там би ще перекусити і продовжити огляд) У нас пішло близько 3,5 годин. Хоча, думаю, можна вкластися й у 2,5 год.; - Аж два житла з Межиріцької стоянки! Залишки мамонтів та їх хутро. Ще серед унікального - двоголовий котик, змія та черепаха; - Фотографії можна робити безкоштовно; - Чудовий персонал. На вході дякують за відвідування. Співробітники «вмикають» мамонта, щоб послухати звуки тощо. Я в захваті! Приходиш неначе до себе додому. Мінус маленький: - Час модернізації! Замінити радянські вивіски на наші, українські. Не відкладайте цей музей! Сходіть)

  • Andriy Kuznetsov

Музей відвідав 02.12.2023. Класичний музей з великими приміщеннями, чималою кількістю експонатів. Їх так багато, що краще планувати відвідування на кілька годин (на одних лише камінчиках на першому поверсі можна зависнути на день, це якщо ви любите геологію:)). А також перед музеєм варто добре перекусити, бо голод вас змусить пришвидшити перегляд :) А ще в музеї холодно, то ж якщо прийшли зимою, краще в гардероб не йти - ходити музеєм буде комфортніше у верхньому одязі. На першому поверсі - каміння, руди, мінерали; на другому - різні кістяки мамонтів; на третьому - тварини, птиці, риби; на четвертому - трави, дерева. Ціна для дорослого - 160 грн., для школяра - 80. Як бачите, нині відвідування музею задоволення не з дешевих. Прийшли родиною з трьох людей - залишили в касі 400 грн.
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Ludmila Gobova

Музей вразив, починаючи з каси. Точніше із зацікавленості та уваги касира. Не очікувала, що в музеї 4 поверхи і запитала, що цікавіше подивитись. Співробітниця музею детально відповіла і сказала, що буде чекати мене після огляду, щоб почути мої враження. Цікавих, наукових, сучасно оформлених експонатів - море. Скільки часу треба, щоб все подивитись і усвідомити? А щоб підготувати таку експозицію? Була переповнена враженнями. На виході пройшла повз касу, але потім повернулась, щоб подякувати. "Я вас чекаю. Дивлюсь ви пройшли, мабуть не сподобалось. Рада, що було цікаво і корисно",- почула у відповідь.
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося

  • Валерiя Назаренко

Найкращий музей в якому я була 4 поверха найкращих експонатів мріяла побувати тут рік і от нарешті побувалаМені дуже сподобалося особливо зоологічний відділ та палеонтологічний. Мене дуже вразила горила в натуральну величину та експозиція з гніздування пінгвінів все зроблено до деталей та дуже реалістично Мене сильно вразила карта світу та України висотою в один поверх. Підходить як і для дошкільнят так і для дорослих. Якщо ви любите науку раджу вам тут побувати якщо ні також ідіть в Національний Науково-природничий музей НАН України
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Не знаю

  • Anima Libera

Один з наших улюблених музеїв у Києві! Тут можна блукати цілий день, розглядаючи незліченні експонати. Дитині дуже подобається. Також видно роботу по осучасненню музею: на вході/виході - турнікети, біля діорам - пульти для прослуховування інформації, а біля однієї з морських діорам - пульт з можливістю відеоперегляду інформації про древніх мешканців. Діткам подобається. Персонал також дуже ввічливий та привітний. На четвертому поверсі є кав'ярня, між третім та четвертим поверхами - фотозона.

  • Yurii Kalinichenko

Дуже крутий музей. Туди варто сходити і не один раз. Музей дуже великий, різноманітні експонати. По геології ходили з екскурсоводом. Володимир Миколайович - не просто гід, а спеціаліст і науковець у цій сфері геології. Тоді не тільки є що подивитись, а і пізнати для себе нове, задати питання. Екскурсія дуже сподобалась. Музею бажаю розвитку та відвідувачів
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Людмила

Були в п'ятницю з групою дітей. Вражена музей величезний, неймовірна кількість експонатів (так шкода тварин, але для науки). Була екскурсія про морських мешканців та квест (квест як для мене задорого, але дітям ДУЖЕ сподобалось ) і були подарунки. Нажаль по часу не встигли роздивитися весь музей, але там дуже цікаво, розраховуйте час щоб все встигнути. Ми за 2 годин (екскурсія + квест) не встигли. Рекомендую. Поїду ще з сім'єю.
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Kirill Zubenko

Дуже сподобалась екскурсія по палеонтологічному поверху та зоологічному поверху. Особливу подяку хочеться виразити Гриценку Володимиру Петровичу. Це дуже цікаві дві години! Рекомендую до відвідування всім, і тим хто любить історію і тим хто поняття не має що відбувалось на землі мільярди років тому! Але рекомендую завчасно домовлятись за екскурсовода.
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Так

  • Oleksander Rechetnikoff

Музей змінюється і нам є сенс кожний рік приходити. Що змінилося: - з'явилися гід з кюар кодів посилання на ютуб. Ми скористалися і нормально так допомогло там де я плаваю і не можу розказати дітям. - в відділі птахів з'явилися голоси птахів. Ми всіх переслухали і спробували декілька одночасно ввімкнути , вийшло просто бомба наче в лісі. - встановили інфо екран білля панно з дном океану. Діти нормально сприймали інформацію хоч і трохи забагато наукової мови.

  • Oleksandr

Дуже цікаве місце, воно сподабається як дітям так і дорослим. Тепер обов'язково коли буду показувати Київ знайомим, друзям одним із місць буде даний музей. На третьому поверсі неймовірно гарні експонати флори зі всього світу. На другому неймовірні скелети тварин, а також і людини. На першому виставка різних корисних копалин. У підвалі знаходяться цікаві експонати, які були знайдені археологами та багато іншого, що заслуговує на увагу. Дуже сподобалось.

  • Тетяна Сапсай

Це крууутий музей! Його оновлюють і доглядають зараз. Є де відпочити, і походити. Є екскурсії. Є квест для дошкільнят, від дивовижного Олексія Коваленка. За цей квест і задоволення від нього окрема велика подяка. Є екскурсії. Є озвучка експонатів. Є QR-коди на ютуб для деяких вітрин. Словом, погуляти з дітьми день - це сюди❤️
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Lesia

Цікавий та пізнавальний Музей не лише для дітей, але для дорослих. Дітям сподобалося ходити по камінню в Карстовій печері, а ще величезні експонати тварин. Майже на пів години у нас була зупинка біля експозиції "Птахи", де ще й є можливість послухати спів птахів та самостійно натиснути на кнопку (для дітей це просто знахідка). Ще б на території Музею якусь маленьку кав'ярню для дітей, і можна цілий день бути в ньому.

  • Vitali Chepelivski

Гнітюче враження, центральний продничий музей країни, але видно що бюджет сильно обмежений. Колекція оновлення потребує. Ремонту потребують багато залів. Гардероб з радянських часів. Експозиція майже та що й 30 років тому. Єдине що в деяких панорамах з'явилися мультимедіа підказки й гіди, але це поодинокі винятки з правил, і в більшості випадків доводиться самостійно гадать що відображають представлені панорами

  • Іван Нестер

Класний музей, експозиції розділені по поверхах, доступні квитки, є гардероб і туалет, можна купити сувеніри, води попити.для дітей гід спеціально проведе захоплюючу екскурсію на зразок квесту, але і без гіда теж буде цікаво, багато чучел різних тварин, викопні рештки тварин людей, експонати не тільки з території україни , ай світу. Привітні спостерегачі у виставкових залах, на рідній мові все розяснять.

  • Olichka Opalchuk

Була в цьому музеї років 20 назад, і вирішила повторити емоції:-) Музей сподобався, ватро відвідати обов’язково як самим так і з дітками:-) потратила на обхід музею 2,5год, якщо не завершення робочого часу походила б довше. Перевіряють ковід сертифікат або тести, масковий режим Не опалюється приміщення, за 20років це не змінилося.. тому при вході не знімайте верхній одяг..

  • Євгенія Холодченко

Дуже хороше місце для відпочинку для будь-якого віку. Оскільки , музей великий і різноманітний, кожний для себе знайде щось цікаве. Видно, що вже потребує фінансової підтримки, але є і нові сучасні експозиції. Привітний персонал. Чотири години пролетіло непомітно, а вийшли з дуже гарним настроєм.
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Людмила Кузнєцова

Чудовезно провели час)) Але ніжки майже відпали!!! Чотири поверхи - пів дня часу!!! Але кожен поверх був настільки цікавим))), що ми обійшли все !!!! Дітям дуууже сподобалось Рекомендую всім, у кого діти в районі 10років! Дивіться більше фотозвіту у самому альбомі!!! І приїжджайте самі))))

  • Катерина Щипченко

Дуже, дуже сподобалась виставка "Комахи з шафи". Красиво, заворожуючи, пізнавально. Чудова виставка. Сам музей потребує більш сучасного підходу. Наука не може бути сталою, є над чим працювати. Крім виставки більш всього сподобався 4 поверх з рослинами.
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Irina Riabchun

Аби побільше диванчиків і кафетерій...то можна було б весь день там провести Раджу визначитись, що найцікавіше, бо все зразу розгледіти дуже важко. Детально можна розглядати лише один поверх 1-2 години. На липень 2021 року дорослий вхід 120грн, дитячий 60, і до 5чи 6рокіа - безкоштовно. Є пільгові категорії, здається теж 60грн Працюють до 18:00

  • Анна Титаренко

Отримала неймовірне задоволення від відвідання експозиції! Все дуже цікаво! Оселедцевий кит - мій неймовірний шок і захват! Дитина в захваті від скелетів, печери і звуків птахів! Видно, що музей гостро потребує оновлення, але співробітники стараються, як можуть. Людям окрема подяка ❤️ Бажаю музею процвітання й належного фінансування!

  • Дарья Серая

Ми з дітьми навіть не очікували, що нам так сподобається. Дві з половиною години ми були в музеї і навіть не все оглянули. Чудові експозиції! Нам ще дуже пощастило, бо потрапили на виставку "світ під мікроскопом". За неї треба було платити окремо, але воно того варте. Дівчатам 4-х, 6-ти і 33-х років було цікаво)

  • Тетяна Кушнірук

Рекомендую для відвідування цей музей. Експонати цікаві, деякі навіть можна послухати(на різних мовах: українська,англійська, німецька, та російська), що мені дуже сподобалось. Також експонати підсвічені різними ліхтарями. Можна зробити справді крутезні фото. Всі дотримуються масочного режиму Рекомендую

  • Наталі П

Національний науково-природничий музей НАН України хотілось би поставити 5 зірок, цікаво, пізнавально як для дітей так і для дорослих але все стареньке, видно що багато експонатів просто розсипається... Шкода, хотілось би щоб такі музеї розвивали і підтримували. Не зважаючи на це рекомендую відвідати!

  • Оксана Ковальчук

Вау...дуже класно, і дуже пізнавально, як для дітей, так і для дорослих, дітям до 7 років безкоштовно, за 80 грн. цілих чотири поверхи, які обійшли за 4 години, це як мінімум)) І плюс там буває проводять, якісь майстер-класи, або навіть квести для дітей... приходьте не пожалієте...

  • Ярослав Хейлик

Нажаль, деякі зали закриті для відвідування. У коридорах - торгаші з крамом, а карти і підписи не змінені з радянських часів, виникає відчуття що окунувся в епоху СРСР. При цьому експозиція багата, зокрема усілякі породи каміння, опудала тварин, комахи. Музей напевне вартий відвідування.

  • Alla Golota

Дуже велика подяка за неімовірну подорож у світ палеонтолонії Гриценко Володимиру Петровичу, науковцю світового рівня, людині незвичайно гострого розуму!! Відвідувала музей з сином 8 років, нам дуже сподобалось!!
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Andrii Turkovskyi

Цікава та масштабна експозиція. 4 поверхи, відповідно до 4х розділів: геологія, палеонтологія, зоологія, ботаніка. Може бути доволі виснажливо відвідати усе впродовж одного візиту
День відвідування
Будні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • ijachok Валентина

Нарешті відвідали цей музей, син хотів побачити кістки динозаврів. Загалом все сподобалось, пробули там 3 години, обійшли майже все, до флори не дійшли, не було вже сил. Маштаб музею вражає, 4 поверхи експонатів, багато чого цікавого, але все роздивитися за один раз не реально.

  • Mykhailo L. Ovcharov

Найкращий музей! Відвідував його безліч разів ще змалечку, а зараз вже із своїми дітьми. Тут можна побачити дуже багато: цілих три поверхи із найрізноманітнішими експонатами + археологічний відділ. Набирайтеся сил, кожен поверх забере у вас чимало часу, але воно того варте!

  • Дмитро Панов

Музей не втратив своєї актуальності. Пам'ятаю його ще з дитинства і зараз майже все зміг відновити у пам'яті. Цього разу був із своєю дитиною. Якщо маєте дітей, обов'язково приводьте їх сюди. І не один раз, а окремо на кожен поверх у один день. Враження будуть!

  • Олег Подгуренко

Це місце, де, на мою особисту думку, повинен побувати кожний. Це наша історія за останні тисячі років, від каміння до флори і фауни і не тільки України. Приємно, що музей змінюється, оновлюються експонати. Є сучасні речі, такі як кьюар код… Докладніше

  • Kolyanilia

Прекрасний музей з цікавими експонатами. Вхід всього 80 грн. Дітям безкоштовно. Були з дітьми віком 3 і 4 роки. Їм, дуже сподобалося! Та й нам дорослим теж. На першому поверсі каміння і мінерали. На другому поверсі рештки прадавніх тварин,… Докладніше

  • Oleksandr

Науково-природний музей утворює комплекс із чотирьох поверхів у старовинному будинку з оригінальною архітектурою у стилі неокласицизму та містить дуже велику кількість експонатів (які поповнюються новими надходженнями), що розповідають про… Докладніше

  • Iryna Radchenko

Музей великий: 4 поверхи. Кожен поверх має свою особливість і свою тематику: рослини, тварини і тд. Гарні діарами, на які можна дивитись (майже) вічно. Цікаво як і для дітей, так і для дорослих. Можна провести багато часу, розглядаючи кожен експонат.

  • Зоря Південна

Музей мені дуже сподобався. приїхали в 12.00 і вийшли в 17.00 бо були голодні, але можно було роздивлятися та роздивлятися. сама будівля в занедбаному стані, як для національного музею, головного так сказать в Україні просто жах. Мало… Докладніше

  • Антон Осадчий

Оцінка суб'єктивна, оскільки все залежить від сфери твоїх інтересів. Особисто мене зацікавив лише один поверх з кістяками та чучалами...
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Яна Леоненко

Дуже сподобався музей. Надзвичайно пізнавально та інформативно провели час. Якщо уважно все розглядати, то дуже важко пройти 4 поверхи музею, у нас на це пішло 4,5 години. Тож вирішили розділити наступного разу на 2 відвідування

  • Виктория Доленко

Гарна колекція експонатів. Цікаво навіть дитині 3х років. З мінусів - не вистачає повітря, не зручні туалети для відвідувань з дітьми і людей з обмежаними можливостями. Ще б зробити музей більш сучасним, більш інтерактивним.

  • Юрій Величко

Мене туди водила бабуся,я був у захваті. Тепер я вожу туди сина 5 рочків,історія повторюється,малеча в захваті.
День відвідування
Будні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Ольга Залуговская

Дуже круто. Були з дітьми. Отримали задоволення. На кожному поверсі кожен з нас знайшов щось унікальне для себе
День відвідування
Будні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Ліна Метельська

Дуже цікаво поринули в минуле і згадати нашу природу .Але діти по різному реагують на такі експонати тваринок,шкода їм дуже. Якщо плануєте відвідати музей з дитиною ,провіть вдома про те як роблять ці єкспонати.

  • OnE-ZeRo

Класний музей, всім рекомендую! В цьому музеї знаходиться дуже багато різних експонатів начинаючи з доісторичних тварин, рослин і закінчуючи сучасними видами тварин, а також тут є старовинне приладдя.

  • Citrus

Їздили до цього музею давно, на шкільній екскурсії, і з того часу подумували з'їздити знову. На жаль я вибрали невдалий день, і "стукнулися" у зачинені двері. Розклад який стояв перед музеєм 03.08.23:

  • Pavel_mikhaylov@mail.ua Михайлов

Дуже пізнавально та цікаво можна провести час з родиною, багато експонатів різного напрямку. Велика подяка всім хто має відношення до створення неймовірних колекцій.
День відвідування
Вихідні

  • Антон Любимцев

Дуже цікавий музей для дітей і підлітків. Але не можу не зауважити той факт що музей не розвивається, і зникло багато експонатів!!! Це дуже прикрий факт. Багато речей і інформації потрібно обновити.

  • Galina Gusarova

Музей дуже гарний. Відвідували з дітьми декілька разів в різні роки, оскільки сприйняття різне. Сьогодні відвідала виставку фіалок і придбала звісно. Звісно фото не передають всієї краси.

  • Юля Береснева

Відвідувала цей чудовий музей велику кількість разів!!! Спочатку будучи ще дитиною з батьками, потім з друзями,а зараз вже зі своїми дітьми) Море задоволення та нових відкриттів!

  • Даша Мисюра

Я з маленької дівчинки обожнюю Природничий музей, а тепер і моя донечка в нього закохалася! Окрема подяка Ботаніку в кедах за пізнавальний екскурс у світ хижих рослин для малечі!

  • Юрій Коваленко

Вражаюче місце! Пізнавально і для дітей, і для дорослих. Музей має 4 поверхи, кожен поверх має унікальні експонати які варто подивитись. Вартість квитка для дорослих 80 грн.

  • Dmytro Chepurnyi

Вражаючий музей та колекції. Діорами з поетичними текстами про гори, степи, ліси та лісостепи. Можна йти на весь день зі своїми коханими, друзями, родиною.

  • Яна Степаненко

Дуже люблю цей музей! Багато цікавого для дорослих та дітей. Проте він не змінний. І це, як на мене, не є плюсом. Скрипучі поли були такими вже давно.

  • Хай Yo!му Gрець

Експозиція на 4-х поверхах. Вхід дорослим 80 грн. В середу є години безкоштовного відвідування з 10 год до 12 год. Взагалі дуже цікаво та пізнавально.

  • Lyalya Azarnenko

В цьому музеї багато цікавого. Корисно відвідати як дорослим так і дітям. Вражаюче, скільки на планеті Земля є різної надзвичайної живності.

  • Марина Захарова

Неймовірне місце
День відвідування
Вихідні
Час очікування
Чекати не довелося
Рекомендовано бронювати
Ні

  • Antonina Monemibon

Супер! Все сподобалось, скільки цікавих експонатів і всі в одному місці! Гарна екскурсія, дізнались багато нового про наш край.

  • Надія Валеріївна Чернецька

Надзвичайний музей! Не на 5-10 хвилин! Виділіть цілий день, хоча можна і місяць-два вивчати. Дуууже цікаво для будь-якого віку.

  • Аліна Дячук

Цікавий музей. Звичайно, не інтерактивний, але біля деяких експозицій є аудіо гід кількома мовами. Дитині (3.7) сподобалося

  • Юлия Красюк

Дуже цікаво! Багато поверхів. Дітям дуже корисно все показати. Рекомендую без роздумів.
День відвідув…
Докладніше

  • Софія-Юстина Медведєва

Це дуже нудно та не цікаво! Я просто витратила багато грошей! Більше туди не піду!…