AZ Maria Middelares Gent

259 reviews

Buitenring-Sint-Denijs 30, 9000 Gent, Belgium

www.mariamiddelares.be

+3292464646

About

AZ Maria Middelares Gent is a Hospital located at Buitenring-Sint-Denijs 30, 9000 Gent, Belgium. It has received 259 reviews with an average rating of 3.8 stars.

Photos

Hours

MondayOpen 24 hours
TuesdayOpen 24 hours
WednesdayOpen 24 hours
ThursdayOpen 24 hours
FridayOpen 24 hours
SaturdayOpen 24 hours
SundayOpen 24 hours

F.A.Q

Frequently Asked Questions

  • The address of AZ Maria Middelares Gent: Buitenring-Sint-Denijs 30, 9000 Gent, Belgium

  • AZ Maria Middelares Gent has 3.8 stars from 259 reviews

  • Hospital

  • "SLECHTSTE KLINIEK !!!!!!! ,ALS ER IETS VERKEERD LOOPT BIJ OPERATIES NEMEN ZE HUN VERANTWOORDELIJKHEID NIET !!!! ZOWEL OMBUDSDIENST ALS CHIRURG !!!! VAN 18 JANUARI 2020 TOT OP HEDEN 100 % INVALIDE ;EEN STANDAARD OPERATIE NEKHERNIA ,3 X OPNIEUW MOETEN UITVOEREN OP 2,5 WEKEN TIJD !! WAAR IS DE BEKWAAMHEID VAN DE CHIRURG ??? EERST TOEGEVEN VAN DE ACCIDENTELE OPERATIES EN DAARNA ZICH VERSCHUILEN ACHTER ZWAAR VERZEKERDE VERZEKERINGEN "

    "Dit is het slechtste ziekenhuis dat ik voor de 1ste keer ben langsgeweest in Gent !!! !!! !!! (Spoedafdeling) Ik ben eerst met mijn kleine langs de Huisarts Van Wacht geweest op een Feestdag, de arts deelde mij mee dat onze kleine een oorontsteking had en dat wij 2 opties hadden, ofwel antibiotica geven en naar huis gaan en afwachten ofwel naar het ziekenhuis gaan"

    "We zijn vandaag dinsdag"

    "Mijn vader, 79 jaar, wordt vandaag geopereerd voor zijn prostaat"

    "De geriatrische dienst onder Dr Bultynck is absoluut niet de plaats waar je naar toe gaat of je dierbaren naar toe brengt als je ze graag ziet"

Reviews

  • Kris Dhaene

SLECHTSTE KLINIEK !!!!!!! ,ALS ER IETS VERKEERD LOOPT BIJ OPERATIES NEMEN ZE HUN VERANTWOORDELIJKHEID NIET !!!! ZOWEL OMBUDSDIENST ALS CHIRURG !!!! VAN 18 JANUARI 2020 TOT OP HEDEN 100 % INVALIDE ;EEN STANDAARD OPERATIE NEKHERNIA ,3 X OPNIEUW MOETEN UITVOEREN OP 2,5 WEKEN TIJD !! WAAR IS DE BEKWAAMHEID VAN DE CHIRURG ??? EERST TOEGEVEN VAN DE ACCIDENTELE OPERATIES EN DAARNA ZICH VERSCHUILEN ACHTER ZWAAR VERZEKERDE VERZEKERINGEN ... Antwoord verzekeraar .Het zinnetj met MISLEIDT heb ik het zeer moeilijk !!!! Geachte heer, Ik kom terug op dit dossier en excuseer mij vooreerst dat dit enige tijd op zich liet wachten. Onze vaste raadsarts die ik om advies vroeg, heeft zich op zijn beurt gericht tot een gespecialiseerdere arts om hem te adviseren. Één en ander nam enige tijd in beslag. De raadsartsen kwamen na inzage van alle beschikbare documenten tot een beschrijving van de verschillende ingrepen en besloten als volgt: “Het gaat telkens voornamelijk om gekende complicaties gerelateerd aan de chirurgische ingrepen. Over de indicatiestelling is geweten dat deze in onze gezondheidszorg vaak zeer breed wordt gesteld door chirurgen (bonus medicus gedrag). In deze casus is de bestaande myelomalacie een acceptabele indicatie en is ook besproken waarom ook niveau C5-C6 werd geopereerd. Al wat volgt is te beschouwen als pogingen om de patiënt, die steeds klachten bleef uiten (en daarmee als het ware de artsen “misleidt”), te helpen, met de gekende complicaties tot gevolg. Ik meen dan ook dat een rechtbank in deze casus geen elementen van medische fout zal weerhouden.” Gelet op dat heldere besluit van onze raadsarts, kan ik niet anders dan concluderen dat wij als aansprakelijkheidsverzekeraar geen tussenkomst kunnen verlenen. Er kan immers geen fout in hoofde van onze verzekerde(n) worden weerhouden. Jammer genoeg bent en blijft u geconfronteerd (ge)worden met pijnklachten, dewelke evenwel zouden moeten beschouwd worden als gekende mogelijke complicaties ten gevolge van de door u ondergane ingrepen.

  • Tezcan Hyusein

Dit is het slechtste ziekenhuis dat ik voor de 1ste keer ben langsgeweest in Gent !!! !!! !!! (Spoedafdeling) Ik ben eerst met mijn kleine langs de Huisarts Van Wacht geweest op een Feestdag, de arts deelde mij mee dat onze kleine een oorontsteking had en dat wij 2 opties hadden, ofwel antibiotica geven en naar huis gaan en afwachten ofwel naar het ziekenhuis gaan. Wij kozen om naar de ''spoed'' te gaan omdat de kleine 40.30 graden koorts had, weinig reageerde, altijd in slaap viel wat ook niet normaal was voor de arts en daarvoor meer onderzoek nodig was in het ziekenhuis. Wij hadden ook voor onze bezoek bij de Huisartsen Van Wacht: Nurofen en Perdolan Suppo gegeven aan onze kleine en dat had ook niet geholpen om haar koorts te doen dalen. WEL achter onze keuze om naar de ''spoed'' te gaan hebben wij 3 UUR moeten wachten, de spoedarts kwam langs en heeft minder dan 5min onderzoek gedaan, hij zei dat er niets aan de hand was dat alles OK is !!! Hij zei dat de oortjes wel rood zijn maar dat hij daarvoor niets kan voorschrijven de CPR (bloedtest) was ook goed , het was wel een beetje gestegen maar niets om ons daarover zorgen te maken. Achter dat de onderzoek gedaan was, vroeg ik om een briefje voor familiaal verlof, ik moest achter paar uur gaan werken, maar dat kon ik niet zonder slaap. HIJ ZEI DAT HIJ DE BRIEF NIET KON SCHRIJVEN ! NOOIT MEER DEZE ZIEKENHUIS BEZOEKEN NOOIT !!! De kleine was ziek, meer dan 40 graden koorts hebben wil toch zeggen dat er iets aan de hand is ??? IK HEB HET RECHT OM ALS VADER THUIS TE BLIJVEN BIJ MIJN KLEINE ZIEKE !!! DAARENBOVEN verliet hij de onderzoekruimte zonder te zeggen wat wij verder moesten doen ! Achter kwartier ben ik zelf bij de receptie geweest en de receptie zei dat ik gewoon naar huis moet ! DIT LAAT IK NIET ZO , IK GA ALLES DAARAAN DOEN OM DEZE DOKTER AAN TE KLAGEN. MORGEN WEER BIJ DE HUISARTS OF AFSPRAAK BIJ EEN KINDERARTS. WANT 1 DOKTER SCHRIJFT ANTIBIOTICA VOOR EN DE ANDERE ZEGT ER IS NIKS AAN DE HAND??? WIE MOET IK NU GELOVEN ???

  • Lore Hellebosch

We zijn vandaag dinsdag. Vorige donderdag moest ik binnen in het ziekenhuis, vrijdagochtend werd ik geopereerd aan m'n rug. Ik had al 4 maanden hevige rugpijn, gepaard met zeer hevige buikkrampen. Een maand voor de operatie een buikscan genomen en daar was er wel iets te zien aan de dunne darm, maar moet niet-dringend verder onderzocht worden in mei zei de maag/darm specialist. Nu 4 dagen na de rugoperatie zijn de zeer hevige buikkrampen er nog steeds. Rugspecialist dacht dat die pijn vd rug kwam, maar pijn in de buik verergert. Vóór de operatie heb ikzelf gevraagd aan m'n huisdokter in Deinze of zij kon bellen naar een maag/darm specialist in Maria Middelares, zodat die kon overleggen vanwaar de pijn kon komen van de buik. De pijn kon niet komen van hetgeen ze zagen op de buikscan. Nu lig ik nog steeds in Maria Middelares en rugoperatie is goed verlopen, op basis van rugscan mag ik naar huis. Maar de hevige buikkrampen zijn nog niet opgelost. Ik vraag eerg of er een maag/darm specialist kan komen om mij te onderzoeken en gisteren kwamen er 2 artsen in opleiding die veel vragen stelden en gingen overleggen met de arts. Ze gingen gisteren(!) terugkomen. Nu zijn we avond, ganse dag niemand gezien. Ondertussen krijg ik hevige pijnstilling en weet het verplegend personeel niet naar wie ze moeten vragen van dokter omdat ze enkel weten dat er een maag/darm specialist aangevraagd is. Ik heb hier al geroepen en gehuild van de pijn. Deze pijn is er al 4 maanden en verergert alleen maar. Ik lig in het ziekenhuis en zie geen maag/darm specialist en weet niet of hij nog zal komen??? Gynaecologisch onderzoek gehad ondertussen, ook inwendig. Alles ok. Maar blijkbaar waar ik de meeste pijn voel, wordt niet onderzocht en er wordt totaal niet gecommuniceerd met patiënt en verpleging wanneer er iemand komt bij iemand die vergaat van de pijn. Misschien mijn kamer eens verlaten en langs spoed binnengaan.

  • Catherine De Vos

Mijn vader, 79 jaar, wordt vandaag geopereerd voor zijn prostaat. Eerst moest hij deze morgen komen, kort daarvoor telefoontje van MM dat hij pas om 12u moet komen. Bij aankomst blijkt nergens genoteerd te staan dat hij vandaag geopereerd wordt. Oeps, probleempje. Heel gedoe, uiteindelijk kan hij blijven. De gereserveerde kamer, helaas, die is er natuurlijk niet, niets over terug te vinden. Mijn vader moet zich omkleden in een ruimte waar dat amper lukt, is ondertussen supergestresseerd en zit nu ergens helemaal alleen te wachten tot de operatie die god weet wanneer gebeurt. Ik mag er niet aan denken. Een operatie op zijn leeftijd is al niet niks, laat staan in deze omstandigheden, hij was verstijfd van de stress, wat als het daardoor fout gaat straks? En mijn moeder, 78 jaar, doolt daar nu rond voor een uur of 4 (of langer). Ook alleen, want er mocht max. 1 persoon meekomen. Waar zijn jullie mee bezig? Met cijfers of met mensen? Toppunt is dat een tijd geleden iets gelijkaardigs gebeurde, toen een doktersafspraak van mijn moeder in MM ook nergens geregistreerd bleek te staan. Excuses kwamen er toen niet, integendeel, de onthaalbediende legde de schuld bij mijn ouders. We hebben het toen zo gelaten, maar voor mij is nu echter wel heel duidelijk dat sommige personen/diensten in MM een aantal werkpunten hebben op vlak van communicatie en aandacht voor de mens achter de patiënt. En ik kan nu alleen maar hopen dat de operatie doorgaat, goed verloopt en dat mijn vader binnen een 4-tal dagen gezond naar huis kan.

  • Charlotte Jacobs

De geriatrische dienst onder Dr Bultynck is absoluut niet de plaats waar je naar toe gaat of je dierbaren naar toe brengt als je ze graag ziet. Mijn grootvader werd naar de geriatrie gebracht nadat op de spoed hartritmestoornissen werden vastgesteld. Er werd echter geen cardiologisch onderzoek aangevraagd door de dokter. Pas nadat wij aandrongen werd een week later een eerste onderzoek gedaan. Mijn grootvader had ook grote moeite met eten, opnieuw geen enkel onderzoek. Toen wij na twee en een halve week eindelijk de dokter konden spreken en we vroegen of hij niet ontslagen kon worden uit het ziekenhuis aangezien er toch niets gedaan werd, was dat onmiddellijk OK. Mijn grootvader werd daar dus gewoon ‘op hotel’ gehouden door de dokter. Dankzij tussenkomst van de huisarts werd zijn maag later onderzocht en bleek hij een vergevorderde maagzweer te hebben. Dit kon natuurlijk veel vroeger ontdekt geweest zijn indien Dr Bultynck enig onderzoek had willen doen. In onze opinie is de filosofie van de geriatrie tov zieke senioren ‘laat ze maar liggen’. Dit ook omdat er bij momenten minachtend gesuggereerd werd dat mijn grootvader niet bij zinnen zou zijn als hij iets vroeg of reclameerde (bijv als hij zijn medicatie niet kreeg in de morgen). Om af te sluiten, het is bijna onmogelijk om info te krijgen van de dokter. “Ze zal bellen” was de leuze, maar we kregen ze misschien één keer aan de lijn voor 5 min. Betreurenswaardig.

  • Koen Demuynck

Heel modern en proper ziekenhuis waar - voor mij toch - tot nu toe alles altijd heel vlotjes verlopen is. Alles staat goed aangeduid, de aanmeldingszuilen geven je alle informatie; het afgedrukte ticket bevat zelfs de routebeschrijving naar de afdeling waar je moet zijn (het zit hem soms in de details, die je een goed gevoel geven over iets). Het feit dat je soms wat langer moet wachten is logisch en menselijk (er zijn altijd spoedgevallen die ertussen komen of behandelingen die wat uitlopen). Het is de vakkennis die hier telt voor mij. Laatste ingreep was op de afdeling stomatologie. Er moesten 2 tanden uit. Ik had er weken van tevoor enorm veel stress voor, en zelfs letterlijk ziek geweest (!) de dag ervoor. Maar nu een aantal dagen later nog geen minuut pijn gehad noch tijdens de behandeling noch erna. Tijdens de behandeling werd er steeds zeer duidelijk en uitvoerig gecommuniceerd zodat je wist wat er gebeurde (ik vind het aangenaam als men de minder aangename prikjes "aankondigt" en vertelt wat de situatie is bij elke stap van de behandeling). Dank aan het team! Stress gehad voor niets eigenlijk. Ik denk dat negatieve ervaringen hier aan de persoon of personen ligt (dokter vs. patient) maar als het over infrastructuur gaat dan is dit hospitaal topklasse, met naar mijn ervaring dokters met vakkennis!

  • meirlaen lulu

Onvriendelijk personeel. Na al mijn ziekenhuisbezoeken was dit ronduit mijn slechtste ervaring. Is dit een winkel of een ziekenhuis? 0 informatie werd me op voorhand meegedeeld. Ik ben een meisje van 18 jaar die hier zonder mijn ouders naar toekwam maar met mijn vriend. Alles gebeurde door verschillende mensen waardoor ik mij echt op mijn ongemak voelde. Daarbovenop komt om 10h 's avonds komt de verpleegster die al doorheen de dag ook zo onbeschoft was als het maar kon, zeggen dat mijn vriend hier eigenlijk niet kan blijven slapen, geen woord meer of minder, niettemin dat ze hem hier ook al heel de dag zag zitten en dit eens kon gevraagd hebben. Nog geen 2 minuten later staat er iemand die ik nog nooit gezien heb om hem weg te sturen, gewoonweg schandalig met de uitleg "voor iedereen gelijk" want dat is lekker gemakkelijk natuurlijk. 0 opties voor een oplossing dat hij toch kon blijven, hij moet nu maar zelf op eigen houtje om 10 uur 's avonds terug thuis raken en ik blijf hier alleen achter... Er word hier niet gekeken naar de persoon zelf en zijn/haar emoties, maar naar "hoeveel uw pijn is op een schaal van 1 tot 10" en hoe ze zoveel mogelijk mensen kunnen behandelen in de korste tijd. Echt heel heel heel teleurgesteld, zoiets wil ik nooit meer meemaken.

  • MsKoekjesDoos

één ster is zelf nog te veel! Palliatieve zorg is schandalig! kan je het absoluut niet noemen. Om dan maar te zwijgen over het feit dat mijn tante op de afdeling gastro op sterven lag? Familieleden stonden maar te draaien in de gang en kregen de opmerking niet op de grond te mogen zitten, maar een stoel werd niet aangeboden! Langs geen kanten konden we de verantwoordelijke arts contacteren, die naar ons horen maar zelf besloten had om de stekker uit te trekken!! ZONDER overleg met familieleden OF ZELF MET MIJN TANTE. Mijn tante die enkel nog maar pijnstilling kreeg en op het moment dat wij aankwamen al natuurlijk volledig onder de morfine zat en ons niks meer kon zeggen. Maar wij weten dat dit niet haar keuze zou geweest zijn, en zou vechten tot het laatste. Als verpleegkundige weet ik erg goed de stappen en wetten omtrent palliatieve sedatie etc en jullie zijn op elk gebied in de fout gegaan! Wij zijn naar de ombudsdienst gestapt maar natuurlijk trekt men partij voor jullie arts die in al die tijd ergens verstopt zat. Nooit hebben we iets van hem gehoord. SCHANDALIG. Als jullie geen palliatieve zorg hebben of er niks van bakken moet je de patiënten overbrengen naar een ziekenhuis waar men er wel iets van kent!!

  • Pascal Claeys

Vrijwel het beste ziekenhuis in Gent ! Op en top kwaliteit ! Ik werd er einde januari 2020 voor een dubbele liesbreuk geopereerd, en vanaf de check in tot aan het ontslag in het ziekenhuis was alles tip top in orde ! De ontvangst was er hartelijk en zeer vriendelijk, de mensen in de dagkliniek waren zeer vriendelijk en professioneel. Bij het preppen kwam dr. Muysoms nog even langs voor wat details en toen kon de operatie beginnen. Toen ik ontwaakte uit de algemene anesthesie kwam de vriendelijke anesthesist dr. Pieters nog even bij me. Eens op de kamer kreeg ik vrijwel direct iets om te eten en te drinken en daarna mocht ik naar huis. De opvolging door dr. Defoort liep ook heel vlot ! Het ziekenhuis werd een paar jaar geleden helemaal vernieuwd, en is ultramodern ! Je vind er zeer makkelijk de weg naar de verschillende diensten. Er is een groot restaurant/cafetaria met ruime keuze. Het ziekenhuis is ook makkelijk bereikbaar via de R4 of via de Kortrijksesteenweg. Wat mij betreft raad ik dit ziekenhuis absoluut aan ! Zeer deskundig, uiterst hygiënisch en men draagt er (patiënt)vriendelijkheid hoog in het vaandel ! Bedankt hiervoor en welverdiend 5 sterren !

  • Cynthia Blanckaert

Super tevreden patiënt Vriendelijk onthaal Dienst pijncentrum heel vriendelijk en behulpzaam. Na heel veel jaren door dokters van het kastje naar het muurtje gegooit te worden en steeds moet aanhoren je daar maar moet mee leren leven na uitvoeren van verschillende operaties (andere ziekenhuizen) eindelijk terecht gekomen bij een TOP dokter pijnarts Decaigny Veronique Ik kom nu al paar jaren bij haar en word nog steeds behandeld zoals elke patiënt wenst. Maakt tijd , je bent geen nummertje, kijkt en zoekt naar alle mogelijkheden , luisterend oor, legt alles zo goed uit in mensentaal dat begrepen wordt vanwaar je pijn komt . Nooit geweten alles zo complex in elkaar zat . Daar ik door haar geleerd heb om "pijn te begrijpen" heeft dit mentaal een groot probleem opgelost en dit is heel wat anders dan de meeste artsen zeggen je moet daar "leren mee leven". Wonderen kan ze niet verrichten maar de steun en hulp om het draaglijker te maken is een droom . Ik kan dan ook maar zeggen dat dit de enigste dokter is in mijn leven waar ik mijn hoedje voor af doe en zo blij ben haar te hebben of er waren nog veel operaties bij gekomen met alle gevolgen vandien

  • Carine _fam.ghent

Gisteren kleine operatie gehad aan de knie omwille van scheur in de meniscus. De dagen vooraf toch wel wat zenuwen gehad, maar was helemaal niet nodig ! Er is een geweldige begeleiding van begin tot einde door het super vriendelijk en behulpzaam en professioneel verplegend en ander personeel die een zeer geruststellend effect geeft. Alles was voorbij zonder ik het goed en wel besefte en van pijn na de operatie kan ik echt niet klagen ! Deze nacht voor de eerste keer weer in heel wat weken niet wakker gekomen van de pijn ! Ook het korte bezoekje voor de operatie van de dokter en de anestist met een duidelijke uitleg wat er gaat gebeuren en waarvoor ze duidelijk de tijd nemen kon ik echt appriciëren. Als ik er ooit aan toe zal zijn een nieuwe knie te moeten steken dan is de schrik er toch wel wat uit, alhoewel ik toch hoop dit nog vele jaren te kunnen uitstellen ! Bedankt dokter De Witte en jouw hele entourage ! Zeer tevreden over deze korte opname en ingreep ! Carine DB

  • Leen Demedts

Revalidatie op geriatrie afdeling, een ramp. Ze rekenen data aan bij deze kwetsbare mensen waarop ze niet langskomen. Ze rekenen ook bijna 100 euro, het riziv-tarief meer dan 60 minuten revalidatie aan terwijl ze amper 15 minuten bij de patiënt zijn. Volgens de kine gebruiken ze de resterende tijd voor administratie. 3x zoveel administratie als therapie, elke dag? Als de patiënt reageert op de foutieve factuur, blijven ze volhouden dat alle data klopt. Via klacht via de CM geven ze 1 datum toe, die waar we zwart op wit het bewijs van hadden, zonder uitleg. Dit kan pas na 6 maand en vua officiële klacht ... De rechtzetting doen ze dan enkel naar het riziv toe. Pas na 1,5 maand en de dag na de telefoon van de patiënt de rechtzetting naar de verzekering/patiënt. Hoe kan iemand vrolijk in de zorg werken terwijl je kwetsbare mensen niet correct behandeld? Ombudsdienst op de hoogte. Na veel gepraat, hebben we de rekening die niet klopte moeten betalen.

  • A Asselman

Ik sta versteld van al deze negatieve bevindingen. Reeds 20 jaar is MM een beetje mijn tweede thuis geworden . Ik heb intussen spijtig genoeg zowat bijna alle afdelingen gezien (gezin incl) . Bovendien kan ik vergelijken met ziekenhuizen over gans het land maar blijft MM mijn absolute nr 1. Van onthaal tot ziekenhuisbed moet ik na al die jaren heel diep graven om een negatieve ervaring te vinden ( en ja , ik ben ook al op een tweepersoonskamer beland wegens plaatsgebrek maar zelfs dan proberen ze nog het naar je zin te maken ) Onlangs alweer een weekje opgenomen geweest en zoals steeds weer niets op aan te merken zelfs de maaltijden niet die ik elders gewoon aan me liet voorbijgaan . Ik woon intussen op 70 km en oh wee de fille maar ga met veel plezier 2 keer per week revalideren . Kortom voor mij en mijn gezin bestaat er geen beter . Hartlijk dank aan MM voor al de goeje zorgen van de afgelopen jaren

  • Jelke Otten

Enkel lof. 2 keer op het spoed beland op 2 dagen tijd door Galstenen. Heel snel geholpen! Zeker voor het spoed! In totaal, na de tweede maal spoed, een week in het ziekenhuis moeten blijven doordat mijn leverwaarden niet goed waren. Eerst een dag en een nacht op Gastro gelegen en doordat de afdeling volzet was, lag ik op een observatiekamer. Hierdoor had ik geen koelkastje om mijn afgekolfde melk te bewaren dus heb ik het altijd mogen plaatsen in de koelkast van de verpleging zelf. Doordat ik toen een baby had van 2 maand hebben ze me naar de materniteit verplaatst (in samenspraak met mij natuurlijk) zodat mijn baby zo lang mogelijk bij mij kon blijven voor de operaties. Super vriendelijke verpleging op beide afdelingen! Ruime kamers! zeer lekker eten! Soms wel eens wat langer wachten op informatie maar dat neem ik niemand kwalijk. Je ligt namelijk niet alleen in het ziekenhuis he!

  • Anne Mone

Zeer arrogante en ordinaire reactie van een medewerker van de ombudsdienst omtrent het wanbeleid van bepaalde jongere en onkundige artsen. In dit geval een vrouw. Plaatst misplaatste info op Cozo. Walgelijk volgens andere specialisten/dokters. De ombudsdienstmedewerker legt woorden in je mond en verschuift het probleem gewoon naar de patiënt toe. Antwoordt pas 3 maanden schriftelijk na het openen van een case, uiteraard nadat de rekening vereffend is. Zalig "jobke" moet dat zijn: koffietjes halen, paraderen op hakjes doorheen de gangen terwijl je de patiënt doorheen alle rumoer te woord staat en behandelt als plebs. Ik ga er nochtans van uit langer gestudeerd te hebben als deze ombudsdienstmedewerker. Deze onprofessionele attitude is duidelijk te merken in onderstaande reacties op andere reviews. "Stuur uw volledige verhaal maar eens door naar...". Geklasseerd en opgelost.

  • Ronny

Niemand gaat graag naar een ziekenhuis, laat staan om een operatieve ingreep te ondergaan. Maar wat een verschil met Sint-Lucas zeg. Een dag en nacht verschil. Verwijdering van de galblaas door Pieter Pletinckx. Aangename vriendelijke en menselijke chirurg met een geweldig team. Van A tot Z, perfecte opvolging. Van aankomst tot ontslag. Ondanks dat er soms wel een onderbemanning is, blijft men steeds alert. Veel hangt natuurlijk af van je eigen attitude naar het verplegend personeel toe. Want vergeet niet, dat al deze mensen die ten dienste staan voor ons, ook maar gewone mensen zijn van vlees en bloed. Echt mijn oprechte chapeau voor het ganse team. Ik was in goede handen en voelde mij mens, maar geen nummer. Zeker op de afdeling waar ik lag. De angst was groot, maar het vertrouwen nadien nog des te groter. TOP.

  • Rieneke

Ikzelf ben daar vorige week in spoed opgenomen geweest. Heel vriendelijk onthaald. Verplegend/verzorgend personeel is daar heel beleefd, super vriendelijk en hulpvaardig. Alleen denk ik dat die mensen daar een enorme werkdruk ervaren. Zo werd er bij mij oa een dosis intraveneuse antibiotica vergeten, een andere keer wel een zakje maar pas later het medicijn erin gespoten. Bloedprikken, maar dan achteraf nog eens wegens " 2 buisjes nodig". Of gewoon niet op de hoogte dat er bloed moest geprikt worden. Een verstopte infuus waardoor een dosis -weeral- antibiotica niet vloeit. Werd afgekoppeld...maar ik moest zelf naar die bewuste dosis toch nog vragen... Allemaal door verschillende verpleegsters. Die mensen hebben duidelijk extra hulp/collega's nodig. Alleen jammer dat de patiënten hier de dupe van zijn.

  • Bibi Vyncke

Maria Middelares, een ziekenhuis met een hart of een bedrijf met het oog winst te maken? Een jaar geleden een operatie gepland op de dienst oogziekten. Na een tweede opinie in een ander ziekenhuis, ook een operatie, maar het kon daar met plaatselijke verdoving. Wat ik verkoos.. De operatie in MM geannuleerd. De secretaresse beweerde dat mijn operatie enkel in MM kon gedaan worden. Dus even schrikken. De omboudsdienst gecontacteerd, een correcte dame. Heeft de zaak onderzocht maar excuses van de dienst niet gekregen. Het zou door het diensthoofd onderzocht zijn. MAAR, ZOU, ZOU . Mijn conclusie is dat dit ziekenhuis mij foute informatie gaf, enkel om mij als betaalde klant te behouden Allesbehalve, een ziekenhuis met een hart, maar platvloerse commerce. Wees alert als je opname nodig hebt.

  • Stefaan Vanderbeeken

Met ons 8 jarige zoontje naar spoed gegaan voor 2 enkels die met een dikke week tussentijd omgeslagen waren. Heel vriendelijk geholpen, vlot onderzocht. Op een dikke 2u was de triage gebeurd, het eerste onderzoek, waren foto’s genomen, gebeurde een uitgebreider onderzoek , werden foto’s geprotocolleerd, en kwam er een verdikt, gevolgd door een uitgebreid verslag. Waauw. Na het sluiten van de spoed afdeling te Lokeren en een paar minder goede ervaringen op spoed elders te Gent (oa 8u wachttijd met 2 jarig kind met heel hevige koorts) had ik erg veel tegenzin om naar spoed te komen, maar dit was hier volledig onterecht. Hopelijk maken mensen geen misbruik van spoed afdelingen zodat deze goede service kan blijven bestaan. Erg tevreden en heel erg bedankt!

  • Maria Guglielmi

Gewoon een schande in de spoed, we zijn het na 4 uur afgetrapt. Want het ging nog lang duren, al de andere waren er veel erger aan toe zeiden ze. Sommige wel en dat begrijp ik , maar vele niet! Zeer onvriendelijk, gewoonweg onbeschoft!!!! Ik kan begrijpen dat ze het zwaar hebben in de zorg, maar beleefdheid kost geen geld!!!! 0 sterren waard, maar dat lukt niet. Nooit meer zien ze ons daar nog. Ging er vroeger met de Kids altijd tevreden geweest, maar vandaag, neen dat kan niet , enkel de persoon aan de balie was vriendelijk, maar de rest ,de ene onbeschofter of de andere. Moest gehecht worden, niet ontsmet , werkelijk niks, daar gewoon uren op dat bed en wachten. We zijn dan naar het uz geweest , binnen het uur verzorgd ,gehecht alles!

  • sybrina van zele

Goede dienst Geriatrie. Mijn grootvader had een lange pijnlijke weg achter de rug van maanden, ziekenhuisopname’s in andere ziekenhuizen en WZC. In het WZC konden ze hem niet meer deftig helpen. En hij had veel pijn. Was verwaarloosd in het WZC en aan het vechten tegen de pijn. In Maria Middelares waren ze eerlijk en met veel empathie tegen ons. Hebben de laatste wensen gerespecteerd wat we wel wouden en niet. Alles eerst in overleg met de familie. Ze hebben hun best gedaan voor mijn grootvader. Met veel respect en zorg en veel empathie. De palliatieve verpleegkundigen hebben veel respect. Ze doen niet zomaar de eerste beste oplossing. Je hebt hier als familie WEL inspraak. Dit kan je niet overal zeggen. Dikke pluim.

  • Ronny

Helemaal in begin mei een MRI ondergaan. Hersenscan. Men ging mij dezelfde week terug contacteren. Ondertussen terug anderhalve week verder en nog steeds niks. Zelf even contact opgenomen, daar ik niet gerust was, maar de dokter zal als hij "tijd" heeft eens alles nakijken. Zelf kreeg ik hem niet aan de telefoon, alhoewel hij aanwezig was. Hun factuur heb ik reeds ontvangen en betaald, maar mijn resultaat daar weet ik nog niks van. Op de vraag of er nieuwe afspraak nodig was, kreeg ik het antwoord: we zullen wel zien. Ik liep heel hoog op met AZ Maria Middelares, maar buiten een mooie inkomhal is het daar een grandioze soep geworden. Zelfs mijn huisdokter weet van niks.

  • Branco Baert

Bij de operatie van mijn schoonpa is de operatie hopeloos misgelopen. Wat een routineoperatie moest zijn is uitgedraaid op een ware nachtmerrie voor hem. De dokter in kwestie neemt zijn verantwoordelijkheid niet op en verschuilt zich achter de verzekeringen. Sinds 18 januari 2020 is mijn schoonvader 100% invalide dat van een "routineoperatie" zijnde een nekhernia. Deze vrij zware ingreep hebben ze 3 maal uitgevoerd op nog geen 3 weken tijd. De bekwaamheid van de cirurg is ver te zoeken, reden temeer gaf deze persoonlijk zijn fout toe maar nooit officieel toegegeven! En waarrom om de naam van de kliniek ten goede te komen, dat liever dan instaan voor de gevolgen!

  • Jozefien van thielen

Onthaalbediende spoed enorm onbeleefd. Verwijtend dat we naar de spoed gekomen waren en niet naar de huisarts. Dit is natuurlijk niet aan haar om te beoordelen (geen dokter - verpleger). Dan bij spoed arts orthopedist. Vriend had last v pijn, niet te houden. Zonder zelfs te kijken naar de plaats waar de pijn gesignaliseerd werd of wat dan ook, werden foto's genomen. Niets gevonden natuurlijk. Nadien is gebleken dat hij met een ernstige cyste zit die dringend operationeel verwijderd moet worden en bomvol eter zit. Vandaar dus de hevige pijnen. Geen goede ervaring dus. Mooi nieuw ziekenhuis maar daar ben je natuurlijk niets mee.

  • Fei Roelandt

Vlot en vriendelijk onthaal, goed bewegwijzerd. Heb kaakoperatie gehad, dagkliniek, dienst stomatologie bij Dr. K. De Borghgraef. Heel vriendelijke en duidelijke uitleg tijdens en na de operatie, infobrochure, etc. Top. Voorzichtig, met zorg en kundig te werk gegaan, absoluut geen "slager". Ook de chauffeur van het pendelbusje naar de tramhalte was erg vriendelijk (ik stond nog wat wankel op mijn benen toen ik buitenkwam ;). Dit had ik zien aankomen, vandaar dat ik met het openbaar vervoer was: tram 1 vanaf Gent St. Pieters, handig. Al is het ziekenhuis naar mijn ervaring ook vlot bereikbaar met de auto via de R4.

  • Peter Rombaut

Op spoed binnengekomen omdat ik niet meer kon zien met 1 oog , allerlei testen gedaan , was netvliesloslating dat ik had , de dokter zei dat hij niks meer kon aan doen , tot daar geen enkel probleem . Nu heb ik op aanraden van mijn baas een 2de opinie laten doen bij een oogarts , heeft ook alles getest en er Kan idd niks meer aan gedaan worden , maar hij vond het wel raar dat ze mij bij jullie niet meer wilden opereren hoewel het noodzakelijk is omdat anders mijn oog zou verschrompelen . Dus een geluk dat ik nog een 2de opinie laten doen hebben . Dit is toch wel een serieuze fout van jullie denk ik dan maar zo

  • shannon

Jammer dat ik geen 0 kan geven, dit is niet eens 1 ster waard... Ongelofelijk onvriendelijke& onbeleefde oudere man aan het onthaal in het spoed. Duurt ongelofelijk lang terwijl er bijna niemand in het spoed lag en het was daar echt een sauna.. Na 4 uur toch even gevraagd aan een blonde verpleegster hoe lang het nog zou duren waarop ik een arrogant antwoord kreeg. Volgens mij is onvriendelijk& onbeleefd zijn een voorwaarde om hier te mogen werken.. Na aankomst in de apotheek, blijkt dat ze zelfs het voorschrift vergeten zijn terwijl ze het op de ID gingen plaatsen. EEN RAMP, kom hier zeker nooit!!!

  • J Coene

Artsen die enkel denken aan zakken vullen en zelfverrijking... je bent een nummertje. Eens hun zakken gevuld, mag je aftrappen.... zeg NOOIT op voorhand dat je een verzekering hebt, want dan doen ze tal onnodige onderzoeken, langdurige opnames, kortom alles om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Ze zijn zelfs te lomp om bij ontslag langs te komen en de huisarts mag weken op de uitslag wachten. Aan grootheidswaanzin geen gebrek, uitlachen van patienten, artsen met een godcomplex.... de verbouwingen zijn imponerend, maar de medische dienstverlening is een ramp zoals altijd het geval is geweest.

  • alexie verstraete

SCHAAM JULLIE HARD !! Ik ben binnen gekomen via de spoed om 20 u pas om 12u daadwerkelijk iets van arts gezien enkel en alleen voor een ct scan. Een zatlap is binnen gekomen om 20:30 en heeft direct een Arts gezien. Ge gaat mij nie wijsmaken dat een zatlap/pillenpakker voorrang heeft op een hersenschudding. Heb pas na 3 u medicatie gekregen voor mijn hoofdpijn. Ik kom hier al jaren maar dit was er vierkant over, we zijn gewoon vertrokken toen een rokkerhoest voorrang kreeg op ons om 12:45. Dit is uitermate schandalig voor 1 van de grootste ziekenhuisen in Vlaanderen. Opnieuw SCHAAM JULLIE !!!!

  • Fernanda Carioni

We arrived today via the emergency area, my 1.5 years old son fall into glass. We had to wait over 40minutes, I understand there is a waiting time, the real issue was the rudeness and lack of empathy of the staff, whom after we check how long it will take the answer was “the doctor will come, when he will come, the nurse checked and its not deep” it turns out it is deep, so much he will get operated in 4h. My feedback here is to train your staff, specially in the emergency area, where people its full of worry and stress, be kind and empathetic, next time it could be you on the other side.

  • Tamara

Ik ben in februari opgenomen in de dagkliniek. Ik ben niet echt tevreden over de manier van werken in dit ziekenhuis. Je moet heel lang wachten in een gewone wachtzaal tot het jouw beurt is (dan nog veel later dan afgesproken). Het administratief personeel is correct, maar zeker niet overdreven vriendelijk. Het kan allemaal niet snel genoeg gaan. Bovendien hebben ze nog fouten gemaakt bij de facturatie en probeerden het doen uitschijnen alsof ik niet in orde was. Gelukkig zijn de verpleegsters wel vriendelijk. Voor de rest is het een grote fabriek waar het aan menselijkheid ontbreekt.

  • Lieve Winkels

Een weekje Maria Middelares... Ik kwam hier onverwachts terecht en heb alleen maar veel lof over dit ziekenhuis. Ik lag op de vierde verdieping. Ongeloofelijk vriendelijk en zorgzaam personeel,heel goede communicatie tss artsen en verpleegkundigen. Perfecte verzorging,heel mooie kamers. Ontbijt perfect en veel keuze net zoals het avondmaal.Ook het middagmaal is goed. Perfect propere kamers. De inkom van het ziekenhuis is prachtig! Ook het restaurant en het terras mogen er zeker zijn. Mocht je niet ziek zijn kan je denken dat je vertoeft in een mooi hotel! Dikke proficiat, Lieve

  • Amber Van der Slycken

Ik had me eergisteren op het spoed laten opnemen voor mijn vele pijn van mijn blaasontsteking en pijn rechtsonder mijn rib en rechtsachter vanonder aan mijn rug. Ze hebben een echo van mijn nieren genomen en vertelde me dat er niets te zien was aan mijn nieren. Ze hebben me zo laten gaan. Een dag later lig ik in een ander ziekenhuis met een nierinfectie en 40 graden koorts. Ik had al pijn aan mijn nier, hoezo hebben zij dat niet gezien dat er iets scheelde en als ik naar een ander ziekenhuis ga, dan zien ze dat wel ? Weer iemand die zijn werk niet goed heeft gedaan…

  • Peter D'Hoye

Even een 1-ster review, niet voor het personeel maar wel voor het management dat beslist heeft dat patiënten en bezoekers niet meer in de parking onder het gebouw kunnen, maar in een apart paviljoentje naast het ziekenhuis moeten staan. De afstand, tot daar. Maar dat is een dikke 100m zonder overdekking (regen?), daar waar je vroeger ten minste droog van/naar je fiets kon en daar de regenkledij aan/uit doen. Het privilege om droog naar het ziekenhuis te gaan is duidelijk voor de automobilisten. Wat een mooie middenvinger naar fietsers.

  • Annick De Deyne

De een weet van de ander niet. Bij opname krijg je een kamer alleen en moet je 3 nachten blijven. Achteraf word je gedumpt op een kamer van 2 en doet iedereen dat je het verkeerd gehoord hebt. Onthaal medewerkster op zaterdag houdt je aan het lijntje en haalt van alles door elkaar.....is zelfs niet op de hoogte welk verblijf en hoe lang. Weigert een oplossing te zoeken. Kamer alleen komt vrij ,maar ze wijst ze liever aan iemand via spoed toe....4 jaar geleden redelijk tevreden ,nu een nationale ramp....echt een commercieel gedoe...

  • В рот мне лапы

Ik wacht al het derde uur (op spoed)!!! zodat ze een pleister op de wond van mijn zoon kunnen plakken. Er werd een röntgenfoto van de arm gemaakt om te kijken of er sprake was van een breuk. Drie uur later, op de vraag: waar is de dokter? We kregen antwoord: je kunt thuis wachten, maar dan krijg je geen doktersverklaring ... We wachten nog steeds, ik hoop dat ze ons niet vergeten zijn Deze beoordeling zal worden gewijzigd na een goede behandeling van degenen die om hulp hebben gevraagd . "Spoed" noemen ze het

  • Rose Barr

Ik ging naar het spoed in de gedacht dat ze mij zouden helpen . Ze lachde me gewoon vierkant uit Namen me niet serieus. Hun reactie was Wat wil je dat we doen ? Kom je alleen voor dit ? Heel onrespectvol.. Ze Hebben me niet kunnen helpen ik werd gewoon naar huis gestuurd. Zonder dat ze effectief iets gedaan hebben van controle geen bloed geen scan niets. Hier kom ik nooit meer terug!! En als mijn probleem erger wordt klaag ik jullie aan voor mij geen hulp aan te bieden!!

  • Wim Bracke

Zeer goed ziekenhuis. Goede informatie mbt de operatie. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Enorm tevreden van Dr B De Cordier. Een welgemeende dank U wel aan iedereen. Goe bezig op kortverblijf 2 (D301) Eveneens grote tevredenheid van Dr De Backer Hendrik ivm rugpijn. Een arts die respect heeft voor zijn patiënten. Grondige onderzoeken in een ruim perspectief met de juiste behandeling. Dank daarvoor Wim Bracke (kwaliteitsauditor)

  • Daniela Nava

Excellent attention; Avant-garde team, it's so beautiful that you can forget at times that you're in a hospital, but the best thing was the attention of doctors and nurses. The human quality has no borders and they always made me feel accompanied and they tried to find me people who spoke Spanish to answer my questions. I really appreciate everything, so much that when I was discharged, I missed the environment, the food and the company a lot.

  • Klemcia

Aangeraden. 2 keer geweest. Op tijd binnen naar consultatie volgens de afgesproken uur. Dat is Top! Eeneste probleem is met parking tarieven klopen niet. 1-2uur 8e (het is beetje duur) en 30min is gratis, kon ik niet betalen bij automaat, voordat ik bij slagboom aankwam, was de tijd verstreken en moest ik terugkeren om te betalen. Als je de ticket erin doen in de machine, moet het toch van 10 minuten hebben om te vertrekken.

  • Adri Gijsel

Ik ben de Laatste week van nov geopereed op de afdeling cardiologie En was nog nooit in Maria Middelares geweest Het was in een woord geweldig goede uitleg niks was te veel goede verzorging En lekker eten en echt iedereen doet daar zijn uiterste best om het de patient naar zijn zin te maken zowel radiologie als de vrouwen aan de info balie en de Kiosken en zeker op de afdeling zelf Hartelijk dank voor de hele goede zorgen

  • Lily A

Vanacht toegekomen op de spoed, mijn vriend had een stuk metaal in het enige oog dat hij nog door kan zien. Zelfs ik zag het stukje zitten, maar op de spoed deden ze alsof hij overdreef en er niks zat. Dokter van wacht kon hem pas vrijdag helpen?! Nadat het thuis slechter werd zijn we naar het uz gegaan en direct zagen ze dat er iets in zat, daar zijn we op z'n minst vriendelijk en heel behulpzaam geholpen geweest.

  • Florian Van Tricht

Dit ziekenhuis is gelegen aan de Gentse Ring. Het is een modern ziekenhuis maar niet het goedkoopst in het Gentse. Het personeel is heel vriendelijk en correct. De maaltijden zijn in orde en eigenlijk best lekker voor de normen van een grootkeuken. Er is een grote parking en er is ook veel plaats voorzien voor fietsers. In de hal staat een piano die vrij te bespelen is en dit zorgt voor een huiselijke sfeer.

  • m moc

Spoed: ok bekwame artsen met een juiste diagnose (was wel kalm die avond). Opname bekwame dokters specialisten en verpleegkundigen alsook medewerkers lic. die contact hebben met de patient allen vriendelijk en luisterend oor. Maaltijden: goed, Kamers: ok nog in oud gebouw, Onderhoud: zeer goed, Vraag tot een morele dienst verlening: zeer goed werd niet tegen gehouden omwille dat ik niet-confessioneel ben.

  • Dominique Vandewalle

Dokter Moerman liet mij na mijn operatie aan mijn lot over, terwijl ik met serieuze stemproblemen kampte en nog steeds kamp. Ombudsvrouw D. De Mol gaf pas antwoord op mijn vragen nadat ik klacht neerlegde bij het Agentschap voor Zorg en Gezondheid. Is dit zorg met een ziel? Gelukkig was er vriendelijk verplegend personeel de dag van de operatie. Zij waren het enige lichtpunt voor mij in dit ziekenhuis.

  • Pascal Christiaens

Opletten als je U laat inschrijven dat de juiste kamer aangeduid staat, als je 2p kamer vraagt smeren ze u 1p kamer aan. Ook opletten als je iets vergeet te betalen sturen ze direkt een deurwaarder! En hebben ze zogezegd veel herinneringsbrieven gestuurd! En ja we hebben contact gehad met de ombudsdienst, maar ook deze konden niks doen (en met de bewijzen dat we de vorige opnames ook een 2p namen)

  • MiLo Consult

De materniteit heeft fantastisch personeel. De kamers hebben alle moderne comfort (airco, 2 frigo's, propere badkamer, Senseo machine,...)en worden netjes onderhouden. 's ochtend en 's avonds heb je veel keuze in wat je eet. Een minpuntje: aan de ene kant van de gang kijk je uit op een binnenplein waar niks te zien is. Voor langere opnames is dit lastig, je krijgt een heel geïsoleerd gevoel.

  • Youri Van Imschoot

Mijn zoon met een beperking heeft zijn pols gebroken. We gaan naar spoed en nemen redelijk snel foto's. Blijkt dat mijn ventje moet blijven om recht te zetten... krijgt hij een pijnstiller en moet maar liefst 6uur wachten tegen dat het aan hem is. En dat voor een kind van 11 jaar met beperking. Houd hem maar wakker. 18u toegekomen en 00u15 was het aa´ hem. DAT KAN TOCH NIET ZIJN.

  • E db

Wanneer je arts zwaar geïrriteerd zegt dat ik maar met mijn klachten moet leren leven omdat ze geen idee heeft wat het is dan weet je dat het tijd is om naar een ander ziekenhuis te gaan. Ik voelde mij zeer onprofessioneel behandeld, laat uw irritatie thuis alstublieft. Ik heb nooit gekozen voor mijn gezondheidsproblemen en kom ook niet naar het ziekenhuis om u tot last te zijn.

  • Katty Desmet

Een super goed ziekenhuis met klasse. topdokters en zeer goede verpleging. In de spoed doen ze al het mogelijke de wachttijd te beperken. Zeer goede hygiëne op kamers en gemeenschappelijke ruimten. U bent daar geen nummer maar een mens. Voor wie het te duur is ga naar stt Lucas of Jan palfijn. Maria Middelares met een hart voor de patiënten en de zorg.

  • Y.NI.I

Wijsheidstanden laten trekken, zo goed behandeld en opgevolgd geweest de dagen erna door de werknemers, dokters en verplegers daar! Chapeau voor iedereen die daar werkt! Ook een prachtig en goed onderhouden gebouw. Groot verschil met UZ Gent (waar ik altijd voorheen ging). Voor volgende ingrepen of als er iets is ga ik terug naar dit ziekenhuis. Yoni

  • Koen Machtelinckx

Super uitgerust ziekenhuis, een verademing, alleen .... hebben ze wel de ereloonsupplementen voor kamer alleen opgetrokken van 100 naar 150 % zonder iets te zeggen . . . maw de chirurgen verdienen meer, dragen meer af aan het ziekenhuis en de patient is weer de dupe want er zijn zo goed als geen geconventionneerde artsen (dat er ook nog eens bij)

  • Sofie Van Den Bossche

Vreselijk hoe ik op 24/11 werd behandeld op Spoed. Met een dood ziek kindje van 2 jaar meer dan 4 uur zitten wachten en uiteindelijk zonder hulp naar huis gegaan... Triage werd niet gerespecteerd want een kindje van 12 jaar met pijn aan de elleboog ging voor mijn doodziek zoontje van 2 (meer dan 40 graden koorts en bloed in de stoelgang)

  • desmet katty

Bedankt aan de dokters en verpleegkundigen van de spoedafdeling die mijn mama verzorgd hebben vorige vrijdag. Door hun snelle reactie, de juiste medicatie etc is ze ondertussen aan de beterhand. Jullie zijn toppers en spijtig genoeg laat de waardering voor jullie te wensen over. Dit zou eens meer mogen gezegd worden hoe goed jullie zijn.

  • Evy Vanmarcke

De expertise, ondersteuning en opvolging in het allergiecentrum is van absolute topkwaliteit. Ouders die radeloos zijn, of gewoon degelijke opvolging en advies willen, twijfel niet hier een afspraak te maken. Een eerste afspraak laat een eindje op zich wachten, maar eenmaal de bal aan het rollen is, blijkt dit absoluut het wachten waard.

  • Pascal O .

Beste ziekenhuis, op spoed opgenomen voor een hartinfarct, de verpleegsters zijn goed op elkaar afgestemd. Ook zijn de dokters en verpleegsters niet gestresseerd en zeer professioneel, wat zeer belangrijk is voor een geruststellend patiënt. Het eten is klasse 1. Ook niet te vergeten, het team van de hartrevalidatie was super. Topklasse.

  • katty assez

Niets dan lof over Maria Middelares. Heel vriendelijk personeel. Van bij de inschrijving voor opname tot ontslag. Topdokter en verpleging op de afdeling neurologie. Ruime keuze in ontbijt en avondmaal. Nog nooit eerder gezien. Verzorgde middagschotel. Niet voor niets uitgeroepen tot beste ziekenhuis. Proficiat aan allen. Doe zo verder!

  • Sarah DM

Twee maal ambulant geweest op dienst fysische. In de inkomhal al heel vriendelijk geholpen om me op weg te zetten. Op de dienst zelf ook vriendelijke verpleegkundigen, alsook de dokters waar ik ben bijgewerkt zijn zeer aangenaam! Vriendelijk en begripvol en ze nemen hun tijd voor uitleg te geven. Aangename mentaliteit hier!

  • Petra Bonnet

Net een operatie gehad een nieuwe heup, een dikke pluim voor iedereen in het ziekenhuis. Van het onthaal tot het ontslag. Dokters verpleegkundigen, logistiek medewerkers... iedereen was vriendelijk en professioneel. Zelfs de warme maaltijden waren voor een ziekenhuis uitzonderlijk smakelijk. Bedankt voor de goede zorgen

  • Jolien De bruycker

Wel tevreden van het ziekenhuis,maar opgelet ze hebben me een 1 persoonskamer laten aftekenen en ik vraag steeds een 2persoonskamer ( al meermaals geopereerd in dit ziekenhuis) dus alles zeer goed nalezen voor je aftekend. meerdere malen contact gehad mzt ziekznhuis en kunnen niets doen aan factuur. vind ik wel spijtig.

  • Katrien

Dank aan de vriendelijke verpleging, vooral aan de dame van de dagkliniek, vrijdag in de late namiddag, die nonstop de dokter probeerde te bereiken wegens verkeerde ingevulde papieren. Ik hoop dat u dit leest, ondanks niemand gezien te hebben is alles digitaal in orde gekomen vandaag. Zeer veel respect en bedankt!

  • Ali Özdemir

Spoed: 4 uur gewacht met een baby van 2 maanden oud. Dan nog terug naar huis gereden voor arts te zien. Met de vraag van, hoelang zou het nog duren, als ik daar nog wachtte... Geen kamer gekregen, we moesten 4 uur lang wachten in wachtruimte met een baby, die nood heeft aan borstvoeding en rust...

  • Alizé B.

Heel tevreden over de begeleiding en zorgen op de dienst neonatologie en de materniteit. De vroedvrouwen en het ondersteunend personeel zijn stuk voor stuk heel vriendelijk en staan je bij met raad en daad. We blikken nog steeds heel erg positief terug op ons verblijf en kregen de beste start!

  • Mia Putman

Zeer ontevreden over dr. LOOTENS door een opzettelijke foute uitvoering van hallux valgus operatie. Het is een bruut, leugenaar en een geldwolf. Het ziekenhuis steunt dergelijke arts! Ik heb de klacht gemeld bij de ombuds dienst, ze zijn bang van de arts. Voor mij nooit meer dit ziekenhuis!

  • gerrit bosman

Een echte aanrader! Snelle bediening en nauwelijks wachttijden. Heel bezorgde en vriendelijke verplegers. Topdokters. Nemen hun tijd, geven heldere uiteenzettingen qua medicatie, diagnose en medische ingrepen. Vlotte nazorg. Een droom van een ziekenhuis. Proficiat aan allen daar.

  • Wim De Cock

Na 5 uren wachten uiteindelijk afgewezen voor opname door een weinig empathische spoedarts , dr. Marianne Delescen, wegens “plaatsgebrek”.Doorverwijzing naar een andere dienst“ of ziekenhuis “behoort niet tot haar takenpakket”.Jammer voor een ziekenhuis met een goeie reputatie!

  • Derone Cerrone

In het algemeen een goed ziekenhuis maar aan het inkomhal zijn de mensen onvriendelijk vooral die grote dikke oude vent die daar staat in groep. Jammer dat het hele ziekenhuis hiervoor slechts 1 ster krijgt maar deze ziekenhuis moet zelf weten wie ze binnen in huis brengen.

  • patrick meirlaen

Vandaag voor derde keer in 18 maand operatie ondergaan aan handen. Prof. Goubau en zijn team en alle andere medewerkers zijn uitzonderlijk competent, vriendelijk en zorgzaam. Weet je, niemand laat zich voor de lol opereren, maar hier kom ik met gerust gemoed terug!

  • Dominique Mahieu

Super goed ziekenhuis, wij zijn overgekomen van een ander zh . Hier werken de artsen mooi op hun afspraak, goede ervaring met spoed. In februari geopereerd, heel goede zorgen gehad,en vriendelijk personeel. Hiervan kan het andere zh nog veel van leren .

  • Brigitte Van der Zweep

Zeer tevreden. Inderdaad zorg met een ziel! Capabel, geduldig en er wordt tijd genomen. Gevoel van veiligheid. Ik vond het ook bijzonder dat ik van 8 tot 8 mocht bellen naar IC om te informeren naar mijn man die geopereerd was aan zijn hart.

  • Philip B

fantastische attentvolle verzorging hier in deze heel moderne, efficiënte, up-to-date kliniek, en... héél lekker, smaakvol, zeer gevarieerd, warm middagmaal! Maakt al voor de helft deel uit van een goede genezing..!!! Philip B K4304 …

  • Francine Van Malleghem

2 dagen geleden wegens acute hartproblemen met ambulance binnengekomen op spoed en daarna 24u hartbewaking op afdeling. Duizendmaal dank aan iedereen voor jullie professionaliteit, behulpzaamheid en enorme vriendelijkheid. Jullie zijn top!

  • Matthias

Heel goed geholpen op de spoed, vlotte operatie door de artsen chirurgie en vriendelijke verzorging na de ingreep. Het onverwachtse ziekenhuisbezoek werd op die manier toch wat aangenamer gemaakt ! Dankjewel aan het AZ Maria Middelares.

  • Marie Jeanne Boodts

Top, geen ziekenhuis gevoel, eerder hotel gevoel. Vriendelijk onthaal, heel netjes overal in hall, polikliniek, en ziekenhuis. Ben al op verschillende diensten geweest en verbleven. Vriendelijke verpleegkundigen en dokters …

  • Davy Van Goethem

Naar spoed komen, doe je niet voor je plezier en zeker niet op een maandagochtend... De medewerkers wisten duidelijk niet waar hun hoofd stond door de drukte maar ze hebben altijd hun glimlach en professionaliteit behouden. Top!

  • Sven Leunens

Nice and friendly staff ( even ask you to use their first name ). competent doctors and nurses. You don't feel like just a number. Can be crowded at times and appointments therefore can run late. Nice modern and spacious rooms.

  • Nadine Matthys

Ben opgenomen geweest in dit ziekenhuis voor een operatie. Een grote pluim voor de neurologe, de neurochirurg en al het verplegend personeel. Er hangt hier een positieve sfeer in het ziekenhuis en dat voel je als patiënt.

  • Laila Mellouki

Erg vervelend dat je tekend voor een 1persoonkamer en na de operatie steken ze jou in een tweepersoonskamer . Ook al vraag je dit 4keer blijven ze zeggen dat alles volzet is. Dit vond ik persoonlijk niet kunnen.

  • Mehmet Özcelik

Wegens veel pijn aan mijn nieren ben ik naar de spoedafdeling gegaan , amai wat een zorg , wat een vriendelijk, meelevend personeel , duizend maal dank aan dr De Rycke Charlie, en het verplegend personeel

  • JEROEN De Vriend

Tussen 11 uur en half 3 kan je als bezoeker geen eten in het restaurant halen en moet je maar verhongeren. En dat voor een ziekenhuis. Hele slechte zaak dit en vooral omdat ik suikerpatiėnt ben.

  • Kimberley Dhondt

Echt een top ziekenhuis op elk gebied. Heel menselijk, warm en vriendelijk. Al een aantal keren geweest voor heel uiteenlopende zaken en op elke dienst ben ik steeds heel goed behandeld geweest.

  • Rosanne Noppe

Beste allemaal,verleden week een operatie gehad bij jullie.Daarbij kan ik alleen maar lof spreken van ieder die daar werkt en hierbij iedereen duizend maal danken voor de zeer goeie zorgen.

  • Diana Van Ootegem

Top oncologie, chirurgische afdeling en verpleegkundigen! Eindelijk artsen gevonden die tijd voor je nemen. Je bent mens en voelt je mens! Tevens super inzet van mijn oncocoach!

  • Orhan Kasim

Mijn vrouw Ebru is bij Dr. De Cuyper stomatoloog geweest. Zeer vriendelijke dokter. Hij heeft een luisterend oor en stelt je gerust. Hij neemt zijn tijd voor alles. Top dokter!

  • Vicky Vermeire

PAAZ-afdeling is geen aanrader. Na 3 weken moet je sws vertrekken. Men houdt geen enkele rekening met je toestand. 3 weken is 3 weken en dan buiten. Puur weggegooid geld dus.

  • Barbara (Drawora)

Proper, vriendelijk personeel, gratis internet, deftig eten in de cafetaria. Als je moet wachten op iemand is het echt wel ça va. Het wachten is een beetje aangenamer.

  • Yv ml03

Er is altijd een zeer goede omgang met de patiënt, van het onthaal tot en met het verlaten van het ziekenhuis. Het verpleegkundig team is attentvol en vriendelijk.

  • AB NB

Over gans de lijn heel tevreden van bij de aankomst, tot de ingreep (knieprothese) tot het vertrek. Aan iedereen die me daar hielp van harte een dikke dankuwel!

  • Hamed Habibi

At the emergency services you can hear load noises from plumbing work inside of the hospital! Wow! Do not come here when they have done their job finished.

  • katrien kerckaert

Van de dokter tot en met de poetsvrouw;iedereen zet zich met de glimlach in om de patiënt correct te informeren en optimaal te behandelen.echt top

  • Charlotte De Ronne

Heel tevreden over het ZH! Goed geholpen op spoed & heel vriendelijke verpleegster tijdens mijn opname. Ook mijn controles verlopen altijd vlot!

  • Leen Peys

Super positieve ervaring in de oogkliniek! Empathie en geduld om me rustig te laten worden! Top team! Op naar maandag voor mijn tweede operatie.

  • Wim Vanackere

Top ontvangst en behandeling van A tot Z, chapeau voor onthaalpersoneel en verplegend personeel van de dagkliniek en de behandelende arts !

  • Tom Vandenberghe

Al 3 uur aan het wachten met een peuter van 1 jaar. Ik denk dat het ziekenhuis en ik niet dezelfde definitie hebben voor "spoed". Schande!

  • Filip Heeman

Modern en goed georganiseerd ziekenhuis. Vriendelijk personeel en dokters. Alles is vlot verlopen.

  • Karim Lamsadya

Altijd vriendelijke personeel en vrij proper ziekenhuis ´ ze zijn heel behulpzaam goed zo!

  • Rush-YYZ 2112

Elke keer zeer vakkundig en vol goede zorg geholpen...kan zorgsaam niet aan tippen

  • Deniz Canan

Dr. Ameye Filip, zeer vriendelijke uroloog luistert naar zijn patiënten..

  • Koen VK

Heel mooi ziekenhuis, super personeel! Hier wordt je goed verzorgd, Top!

  • Jerry Berreman

Walgelijk ziekenhuis waar winst belangrijker is dan menselijkheid!

Similar places

AZ Sint-Lucas Gent

365 reviews

Groenebriel 1, 9000 Gent, België

Az Jan Palfijn

324 reviews

Watersportlaan 5, 9000 Gent, Belgium

Spoed UZ Gent

13 reviews

Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent, België

UZ 急诊

2 reviews

K12 C, 9000 Gent, België

Parking Gante 3,5€/24h

Groenebriel 1, 9000 Gent, België

P4

De Pintelaan 185, 9000 Gent, België

Instituto Pinto

Franklin Rooseveltlaan 235, 9000 Gent, België