Anthropos

1390 reviews

Pisárecká 273, 603 00 Brno-střed-Pisárky, Czechia

www.mzm.cz

+420515910560

About

Anthropos is a Archaeological museum located at Pisárecká 273, 603 00 Brno-střed-Pisárky, Czechia. It has received 1390 reviews with an average rating of 4.4 stars.

Photos

Hours

Monday9AM-5PM
Tuesday9AM-5PM
Wednesday9AM-5PM
Thursday10AM-5PM
Friday10AM-5PM
SaturdayClosed
Sunday7AM-5PM

F.A.Q

Frequently Asked Questions

  • The address of Anthropos: Pisárecká 273, 603 00 Brno-střed-Pisárky, Czechia

  • Anthropos has 4.4 stars from 1390 reviews

  • Archaeological museum

  • "Jako dobrý"

    "Krásný a vzdělávací zážitek"

    "Pokud by tam nebyl mamut, tak nestojí za návštěvu"

    "V polovině července jsem po mnoha letech navštívil MZM a moc se mi tam líbilo, tak proč nezajít i do Anthroposu"

    "Návštěva anthroposu mne velmi zklamala"

Reviews

  • Denisa

Jako dobrý. Viděli jsme mamuta a můj malý syn se dozvěděl něco o životě neandrtálců. Celkově mi ale připadá, že muzeum se zaseklo někde v době před deseti-dvaceti lety. Chtělo by to trochu více fantazie a možná nějaké interaktivní exponáty, pokud chcete přilákat více návštěvníků s dětmi. Děti si jak známo chtějí hrát. Umožníte-li jim to, budou se sem oni i jejich rodiče rádi vracet. Nasadíte-li návštěvníkům do zad přičinlivého důchodce, který bedlivým okem bude sledovat každý jejich krok a kazit jim zábavu neustálým upomínáním, budou odcházet tak jako my. Se slovy jednou stačilo, za to poměrně vysoké vstupné to nestojí. A třicet korun příplatek za to, když chci v expozici fotit Tenhle poplatek má snad jen Moravské zemské... Nezlobte se na mě, ale podle mne je to nesmysl. Chcete promo na internetu? Je to ve vašem zájmu? Pokud myslíte, že ano, zrušte tuto bizardnost, prosím. O bufetu bych mohla napsat esej. Neudělám to, jen si neodpustím poznámku, že trocha vlídnosti a úsměvu by neuškodila. Taky je fajn mít možnost sednout si s nanukem s obrovskou vysokohorskou přirážkou ven. A nechat děti pohrát si na prolézačkách. To by na nich ovšem nesměla být cedule mimo provoz. Chtělo by to spíš opravu, nebo?

  • Prokop Marek

Krásný a vzdělávací zážitek.. po pár letech to člověk vnímá jinak a lépe než ve škole. Takže super ! :-) Jenom by to chtělo zainvestovat vstupné do obnovy textové části v expozici, u některých popisů chybí pismenka a z věty se nic nedozvíme.. spousta textů obsahuje inventární označení, expedici či vrstvy a spousty jiných označení či čisel.., ve kterých byly nalezeny či zaevidovány.. dobrý pro vědce, ale ne pro neutrálního návštěvníka… přidal bych více mapek k lepkám či doplnění státu nalezu, lépe umístil popisky na skleněné vytríny - někdy jsou nečitelný kvůli pozadí a nebo nejde ani najít. Neberte to jako kritiku ale spíše poznámky k vylepšení krásného místa :-) Zastavilo se to v expozici v čase i provedením a z 80ti km výletu by si mohl člověk zapamatovat víc toho dobrého, bohužel..

  • Luko pers

Pokud by tam nebyl mamut, tak nestojí za návštěvu. Navštívili jsme po 5 letech a bohužel musím konstatovat, že se tam vůbec nic nezměnilo, zastaralý muzejní koncept, jako dozor mix studentů / důchodců začtených do nějakých studijních textů nebo jiné literatury... Popisky pomalu chátrají / mizí písmena, občas si člověk musí domýšlet... Interaktivnost nulová... Obecně po návštěvě a v porovnání s jinými muzejními expozicemi velké zklamání, vstupné v tomto kontextu neadekvátní... Zřizovatel by s tím měl něco dělat, jinak tam časem už kromě škol nikdo chodit nebude a ani tak dnešní děti určitě pro archeologii a historii nenadchnou... A počítejte s tím, že i když budete mít s sebou dítě, které je pro tuto část historie nadšené, tak jej tam zabavíte maximálně 1 hodinu ...

  • Marek Kamínek

V polovině července jsem po mnoha letech navštívil MZM a moc se mi tam líbilo, tak proč nezajít i do Anthroposu. V polovině 90. let, kdy jsme zde byli se školou, se mi tam líbilo. Anthropos jsem tedy dnes (2.8.2023) navštívil, ale moc nadšený nejsem. Na mnoha místech jsou poškozené popisky, někde zcela chybí a všiml jsem si i místa, kde byly popisky k nějakým malým soškám špatně přiřazeny. Oddíl pro leteckou archeologii navíc z technických důvodů mimo provoz. Zachránila to jen výstava obrazů Zdeňka Buriana, ze které jsem byl jako z jediné nadšený. Pokud bych šel v červenci nejdříve do Anthroposu, tak o návštěvě MZM na Zelném trhu bych už neuvažoval.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Anežka Jenovéfa Kašparová

Návštěva anthroposu mne velmi zklamala. Bohužel na mě udělala dojem místa, kde se zastavil čas. Jako žákyně jsem sem chodila se školou, což je cca 24 let zpět, a expozice jako by zůstala beze změny. Sice je zde mnoho zajímavých informací a ten největší tahák je stále mamut, ale postrádám zde jakéhokoliv zajímavé prvky pro dětské návštěvníky. Ale i ty dospělé. Vzhledem k tomu, že sem chodí mnoho škol na exkurze, čekala jsem, že půjdou tedy směrem ke zvýšení atraktivity expozice a bude se zde moci něco tvořit, zjišťovat, objevovat formou hry apod. Jediné, co šlo s dnešní dobou byla cena vstupného.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Pandavid Nezdvořák

Museum znám už od jeho počátku ještě před rekonstrukcí z dob školních "výletů" na základní a střední škole. Musím říct, že se zde povedlo vytvořit příjemné místo s klidnou zahrádkou v parku a zároveň vnitřní prostor samotného muzea je nový, čistý a pěkný. Nabídka jídla a pití je přiměřená velikosti zahrádky ceny jsou také přijatelné. Kromě klasické nabídky piva, alko a nealko nápojů zde najdete i něco na zub jako párek v rohlíku, pizzu, panini, klobásu a podobné pochutiny. Co se týká samotné expozice tak nevím o žádném podobném místě, kde by jste našli tolik informací o pravěku pohromadě na jednom místě.

  • Fiky

Chcete zažít cestu do Pravěku? Tak neváhejte a naplánujte výlet přímo sem. Nečekejte, že zde strávíte celý den, ale určitě je to skvělé místo kde začít. Otevírací doba v 9 hodin je přívětivá a za dospělou osobu s malým dítětem jsem platil 190,- takže paráda. Hlavním lákadlem je dze obrovský mamut, který dětem určitě udělá radost. Dospělí si zde zase mohou zopakovat dějepis. Uvnitř je WC i občerstvení. Personál byl milý a naše návštěva zde příjemná. Tak hurá na mamuty
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Jiri Kratochvil

Anthropos je brněnská legenda v nadčasovém architektonickém skvostu se spoustou zajímavých historických nálezů. O to více mne mrzí nedotažený tah na bránu zlákat zahraniční turisty, například minimálně rakouské - ne vše je dvoujazyčně, opadaná písmenka, nevyužitý prostor kolem budovy (ano, nevím, komu pozemky patří, ale jestli Brnu/státu, nešlo by něco jako "jak žili lidé v době kamené" apod. Jinak o víkendu bych otevřel otevíračku taky v 9. Každopádně moc to tam mám rád a děkuji všem, kteří tuto legendu nám v Brně opečovávají.
Den návštěvy
O víkendu

  • Pavel

V muzeu se za posledních dekádu v podstatně nic nezměnilo tak jak vypadalo v 90. letech vypadá i dnes. Kromě toho, že tomu chybí moderní pojetí a využití technologii z 21. stole hodně zamrzí chybějící popisky, případně popisky jen v češtině nebo jen angličtině, místy chybí písmenka - prostě za ty roky vypadla. Z muzea je cítit, že se o něj nikdo moc nestará. Jestli stojí za návštěvu ? Upřímně, raději sednu na vlak a zajedu do přírodovědného muzea ve Vídni.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Antonin Vintr (NicNebude)

Vstupné pár korun a přitom pecka zážitek. Začátek časově omezené expozice byl trošku nesměly, ale brzy se začnete dozvídat nové informace, zajímavosti a ke konci je i interaktivní část. Potěšila obrazovka s možností si udělat kvíz z toho co v expozici bylo. V podstatě jediný negatívum je brzké ukončení otvírací doby, protože do 17h je většina lidí v práci. Přes týden je to spíš pro školy a běžný pracující smrtelník musí jít o víkendu.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Lucie Urbaś

Neměla jsem žádné očekávání, nicméně když přijde člověk v neděli v 11 a na výstavě letecké archeologie se nedočká žádné fungující digitální technologie, a přítomná kustodka důchodového věku nám sdělí že to musí v pondělí někdo opravit, je zklamání. I stálá expozice se mi zdála v žalostném stavu (nečitelné popisky, exponáty sotva držitelné ve vitrínách atd.). Sumasumarum za výlet a ty peníze to nestálo.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Tomáš Zapletal

Muzeum, jak si ho pamatujeme z dětství. Bohužel. Zaprášené vitríny, špatně nasvícené exponáty (leccos ani nepřečtete - je to ve tmě), tu díra po něčem odmontovaném, tu rozbité sklo, tu prosezená, odrbaná sedačka. Smutný celek zarámovaný v nepovedené rekonstrukci z roku 2006! (vypadá ale na rané devadesátky, no zhruba jako vozovna v Komíně). Tristnost návštěvy této bizardnosti vkusně doplňuje bufet s rybičkami v nevšedně pitomě vykachličkované nádržce. Ó hrůzo a ostudo pisárecká!

  • Mikuláš Votava

Skvělé místo, až na to že bych nenazval Anthropos ale spíše muzeum nejnovějších brněnských vymožeností a kultury. Zajímavým faktem je, že mamuta kterým se Brno velice pyšní, chytili teprve včera. Údajně jeden brněnský občan (nebo spíš domorodec) snažil nalákat mamuta kterého zahlédl na náměstí na piškot. Překvapivě to nevyšlo, ale mamut pak byl tak znechucený viditelně mikroskopickou inteligencí lidstva, že šel sem, do Pavilionu anthropos, zabil se, a sám se vycpal. 8/10

  • Michal „konykorn“ Konecny

V Anthroposu jsem byl naposledy před 30 lety a musím říct, že krom chybějících popisků u některých vitrín, se tam po těch 30 letech bohužel nic nezměnilo. Žádné inovace, žádné nové exponáty, žádné interaktivní prvky, žádné využití moderních technologií, prostě nic. Kladně hodnotím vstupné, které je pouhých 150kč pro celou rodinu. Malém bych zapomněl na mamuta, to je asi jediné, co tam přítomné děti zajímalo. Snad se za dalších xx let dočkáme nějaké změny k lepšímu.

  • Olga Hanušková

Velice mne muzeum zklamalo, první místnost jak vykradený sklad, v dalších staré vitríny, ošuntělé popisky, místy nečitelné, někde chyběly vysvětlivky, cedulky se loupaly, někde nebyly vůbec... za tak vysoké vstupné bych čekala víc... velké zklamání... za 30let co jsem tam byla naposledy se nic nezměnilo, ani nezmodernizovalo... mamut tam byl, ale jinak bída...
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Do 10 min.
Rezervace vstupenek
Ne

  • K. N.

Zajimavy pavilon, do ktereho neni uplne jednoducha cesta, protoze se nam zmatla navigace (jeli jsme tramvaji a pesky). Me osobne predchudci cloveka zajimaji, tudiz se mi pavilon libil, ale je pravda, ze by potreboval trosku inovovat, zinteraktivnit. Ale i tak clovek odchazi nabity informacemi, pokud o to ma zajem. A mamut je proste fascinujici! Plusem je, ze prohlidku lze zakoncit s venkovnim posezenim u piva Breznak, moc mile!

  • Jan Karlee

Příjemné posezení v parku přímo u cyklostezky ,která se táhne z Brna až do rakouské Vídně . Návštěvník si zde může projít park plný uměleckých soch či památných stromů a pokud zatouží po vědění o evoluci člověka může navštívit za malý peníz přímo prostory antroposu . Celá expozice dětem přinese nezapomenutelný zážitek a dospělým odpovědi na otázky z vývoje civilizace . Nechybí ani gigantický mamut v životní velikosti .

  • Marta Dítětová

Byl to fajn výlet pro deštivé dny. Příjemná kavárnička. Výstava o indiánech děti taky bavila. Celý park je pěkný. Parkování není na mapách značené, ale dá se pohodlně zaparkovat v parku první odbočka nad Anthroposem, tam je I nějaké posezení a občerstvení, nebo menší plocha pro parkování další odbočka z ulice Pisárecká.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Michal Petr

Pokud jste zde nikdy nebyli, jako já, tak to stojí za vidění, i vzhledem k sympatickému vstupnému (75kc, dva dospělí a jedno dítě). Čekají na vás tři patra výstavy a celkem zdařilé podobizny pralidí. Rozhodně nejpůsobivější je určitě mamut v životní velikosti ve druhém podlaží. Celá budova ale, soudě z recenzí, je v tomto stavu už několik let, takže opravdu jen pro ty, co zde nebyli.

  • Jan Machala

Dnes jsme navštívili po delší době tenhle podnik, dostali jsme pivo ktery mělo jarovou pěnu a vubec nechutnalo, po tom když jsem se obratil na pani domaci a odpoved zněla, to musim dotočit přece to nevyleju, po párku v rohlíku kterej postrádal jakoukoliv chuť(párek z mouky za 1kc z makra)... Odcházel jsem znechucen. jedina vec me potesila ze ta hořčice v tom rohliku byla dobrá.

  • Roman

Stálá výstava s legendárním mamutem jako dominantou celé výstavy. Za "pár korun" uvidíte kvalitní výstavu která sice není žádná extra bomba ale na druhou stranu, v mých očích, předčila komerční výstavu Titanic - na které jsme byli týž den. Pokud si tedy chcete udělat procházku a při tom navštívíte toto muzeum, budete spokojeni. Pokud vám recenze pomohla, dejte prosím like

  • Jiří Vítek

Dokonalý pohled do historie lidského rodu se zaměřením na pravěké osídlení na území Moravy a Čech. V hlavní expozici je podrobně zpracovaná historie, život, ale i kultura pravěkých předků. V podzemí byl v době naší návštěvy instalován pohled do života neandrtálců a jedinečná přehlídka obrazů Zdeňka Buriana mapující dobu od vzniku života na zemi až po pravěké lovce.

  • Barbora Skopalová

Z muzea mám smíšené pocity. Moc jsem se těšila a to hlavně na dominantu - mamuta. V muzeu najdete spoustu zajímavých exponátů a dozvíte se hromadu zajímavých informací. Pro školy určitě fajn místo, které hravě nahradí hodinu dějepisu. ALE je vidět, že by muzeum potřebovalo finanční prostredky na renovaci. Zasloužilo by si trošku oživit, oprášit, upravit.

  • Eduard Svoboda

Architektura stavby, interiéry i rozdělení prostorů je příšerné. Chtělo by to asi novou vhodnější budovu i snad nové vedení, které ignoruje takový stav a dojem z výstavy. Rozhodně zrušit ten odporný prodej sladkostí a piva co ničí celkový dojem u vstupu. I když připouštím, že zřejmě díky nájmu z kiosku se pavilon Anthropos drží nad vodou.

  • Veronika

Měla jsem větší očekávání, do muzea by se mělo investovat. Sociálky v žalostném stavu, popisky na půl odrbané. Nejasný směr prohlídky od jakého panelu v jakému směřovat. Určitě by neuškodila interaktivita, která by nalákala. Informačně zajímavé, ale vezměte si s sebou sluchátka, protože někteří si pletou muzeum s telefonní ústřednou.

  • Karel Cymorek

Parádní muzeum, dozvěděli jsme se s dětmi mnoho užitečných informací a měli jsme velké štěstí, že zrovna probíhala výstava obrazů Zdeňka Buriana, což náš zážitek ještě více umocnilo. Děkujeme za parádní výstavy a rodinám s dětmi vřele doporučuji. Rodinné vstupné je celkem rozumné a odpovídá rozsáhlosti výstavy a doprovodných akcí.

  • Vera D

Mamut je asi nejzajímavější ze všech exponátů. Všude je plno textů na čtení (možná až moc), že už vás to za chvíli číst nebaví. Možná i proto, že často chybí různá písmena.. uvádím jen pár příkladů, takových cedulí bylo více…
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Kamil Novotný

Moc příjemné muzeum, povedené doprovodné programy a interaktivní výstavy (cestování po Africe byla i pro 4 letého kluka zábava). Stálá expozice s mamutem zajímavá. Pěkné prostředí muzea bez jediné výtky, v okolí pěkný park, super pískoviště a prolézačky. Občerstvení také slušné. Parkování přímo za budou.

  • Petr „Bajo“ Kutalek

Pavilon Anthropos již mnoho generací přitahuje mladé i starší. Z dětství si pamatuji, jak jsme se s rodiči chodili dívat "na mamuta". Dnes se chodím dívat se svými dětmi a živě si vybavuji, jak mi o svých dětských návštěvách vykládala moje maminka. Čas letí, ale mamut zůstane. A to je dobře :)

  • Tomáš Kuba

Zklamání. Spoustu artefaktů, ale pocit jak na návštěvě školního kabinetu (super bylo třeba luštění chybějících písmen v popisech). Chyběly mi nějaké větší popisy/vysvětlení/souvislosti. Měl jsem pocit, že se jedná o výstavu “koukejte, co jsme vykopali ze země”, ale to bylo tak nějak všechno…

  • Kateřina Janovská

V podstatě jedno z povinných brněnských míst na nedělní procházku s dětmi nebo vnoučaty. Kde jinde uvidíte mamuta v životní velikosti? I když už je chudák dost opelichaný... No a malé děti se všech těch koster a modelů našich praprapředků docela bojí. Bonusem je příjemná kavárna v atriu.

  • Jan Vintr (York)

Muzeum je zajímavé i pro malé děti a dospělí si připomenou dětství, když znovu uvidí mamuta. Jinak by si celé muzeum zasloužilo lepší údržbu inventáře i budovy. Občerstvení u vstupu je praktické, ale vůbec sem nezapadá, kavárna by měla být víc stylová a nepůsobit jako stánek na pouti.

  • sweettest m

Časově omezená výstava o indiánech byla super, děti si mohly většinu věcí osahat... stálá expozice dvouletou dceru děsila, čtyřleťák si se zájmem prohlédl exponáty zvířat a nástěnné malby.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • joeWell Osobní

My máme s muzeem jen dobré zkušenosti. Chodíme často, dětem se líbí mamuti, kostry, postavy predchudcu cloveka ci kresby. Taky se jim líbí rybníček s rybama, kam chcou pořád házet penízky Je tu šatna, záchod, bufet, stojí u cyklostezky a venku jsou lavicky a hriste pro deti.

  • Jindra Nováček

Doporučuji. Kdo chce vědět něco o historii lidstva :) Nyní se chystá velice krásná výstava Zdeňka Buriana. Začíná 21.6.2023! Pecka. Ve výstavě je i šaman z Brna a šamanka z Dolních Věstonic.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Jiri Cakl

Zajímavé muzeum, které nemá obdoby. Na svůj formát trošku zamrzlo v čase. Pomohla by investice do interaktivity. To co mě osobně přilákalo byla možnost vidět originál Věstonické venuše.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Jana Hniličková

Hezké jen trochu malé muzeum se skvělými exponáty. Vhodné pro rodiny s většími dětmi. Nevhodné pro kočárek (schody). Krásné okolí muzea příjemný park s tématikou muzea. MHD staví přímo u vchodu do parku. Dá se platit hotově i kartou. Uvnitř mají i občerstvení a restauraci.

  • Zlatko Ďuk

Příjemná kavárna se zahradkou, bohužel pokud máte sebou psa, tak ho musíte nechat venku, jinak vás neobslouzi. Zahradka je bez obsluhy, kupuje se vevnitř a tam psi nesmí:-( A když ho máte v náručí, tak mi obsluha sdělila, že sem psi nesmí a nemůže mně ani obsloužit...

  • Jiří Káčerek

Výstavní prostory a obsahové složení vystavy splnilo ocekavani. Kladně hodnotim bezbarierovy přístup. Naprosto ale nechápu hospodu pred vchodem a stanek uvnitr vstupní auly jak na matejske pouti. Mmch. priplatek za fotografovani mi v dnesni dobe prijde trosku mimo.

  • Jaroslav Šálovský

Super expozice, kterou moc rád a docela pravidelně navštěvuju už od svýho dětství a teď i s dětma vlastníma. Genetika, evoluce dle Darwina a CHLUPATEJ SLON
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Kateřina Šimková

Muzeum se zaměřením na pravěk. Nejznámější je zdejší model mamuta v životní velikosti, ke kterému přibylo i mládě. Ale je zde i několik dalších výjevů ze života v různých etapách pravěku, což děti vždy zajímá víc, než fotky nebo výstavky artefaktů.

  • Petr Glum Šabata

Děti jsou ještě malé, tak se vždycky nejvíc těší na rybičky ve vestibulu, na mamuta a na přilehlé dinosauří hřiště v parku, ale i tak sem rádi čas od času zajdeme. Občerstvení v přízemí se dá využít samostatně při procházce či projížďce kolem řeky.

  • Plaminek

Škoda, že je toho tak málo, děti moc nezajímají pazourky, spíš modely, nebo by pomohla nějaká vizualizace. Personál super ceny taky až na občerstvení, to si vemte sebou. Chápu, že Brno nemá zájem, aby zmodernizovalo výstavu. Park čistý hezký.

  • Rubens Vogt Lima

Zúčastnili jsme se aktivity v blízkosti budovy, nenavštívili jsme interní aktivity, ale místo je velmi krásné, organizované a s bonboniéru. Doporučuji.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Oldřiška Kališová

Famózní! Výborná interaktivní výstava. Zvláště děkuji tvůrcům indiánské výstavy, dokázali vnést moudrost, kterou se potřebujeme řídit všichni. Díky
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Jakub Urban

Expozice zaměřená na vývoj člověka oplývá především množstvím koster, ale je tu i pěkná napodobenina mamuta v životní velikosti a různé drobnější pravěké vykopávky. Velmi se mi líbila aktuální výstava obrazů Zdeňka Buriana v suterénu muzea.

  • Vlastik Cermak

Chcete vidět mamuta? Tak to jste tu správně. A k vidění je tady mnohem víc, třeba jeskyni medvěd a také expozice pravěkých lidí. Zajímavá je i výstava maleb Zdeňka Buriana. Můžete si v přilehlé restauraci dát pivko a taky něco k zakousnutí.

  • Zdeněk Vacula (Zed Va)

Na Mamuta jsem nezapomněl.. vypadá pořád stejně jak si ho pamatuju když jsem byl prcek..tak stejně určitě nezapomene teď moje malá Vivinka❤️
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Jaromír Mádl

Stálá výstava je super, klukům (3 a 5) se líbila. Výstava Galerie Zdeňka Buriana taky hezká a poslední výstava Archeologie z nebe je pro dospělé zajímavá, ale pro děti je škoda, že většina interaktivních prvků je mimo provoz. Další

  • Sylva Trambová

Jen škoda, že cesta k němu byla dosti složitá... Brno s dopravou nezklamalo jinak super personál, ceny občerstvení i vstupného
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Jan Kynčl

Nenápadné muzeum s jedinečnými artefakty a nezaměnitelnou atmosférou. Návrat do pravěku v dobrém slova smyslu! Světový unikát by dosah.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Zdeněk Mašek

Jsem celkem pravidelný návštěvník. Místního mamuta jsem viděl už mnohokrát, ale průběžně i další výstavy. Navíc vždy spojíme návštěvu i s procházkou podél řeky a děti si na závěr pohrají na dětském hřišti. Prostě super

  • hry sluzby

Místo se mi velmi líbilo. Zaujala mě vývojová větev člověka včetně "živých" modelů. Velkou atrakcí pro mě byl mamut.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Martin

Konečně jsem pochopil, co znamená stálá expozice. Je pořad stejná, co si ji pamatuji jako dítě. Jenže jsem tu s vlastními dětmi a nic se nezměnilo. Jedna hvězda za mamuta a druhá za chýše. Tak zase někdy za 30 let…

  • Lucie Držíková

Moc dobrá obsluha a hlavně se mi líbil popis jak si objednat pivo '' dobry den, prosím jedno pivo''. Moc pěkný jak naučit lidi slušnosti čím dál tím víc to chybí.. Znám to z vlastní zkušenosti učím je to taky.

  • Petr Jelinek

Od malička si to Brňáci pamatují jako Muzeum s velkým "M" - tady byl nejen MAMUT, ale taky třeba pračlověk. Dnes vytrvale a tradičně stejné. Jen to pivo turistům a cyklistům by mohlo být asi jinačí... …

  • Roman Dvořák

Muzeum je nepříliš rozsáhlé, nejsou zde použity různé multimediální a interaktivní atrakce. Je to pro lidi, kteří se chtějí něco dozvědět a neobtezuje je čtení. Mě se to líbilo, mladší syn se částečně nudil.

  • Hana Prochazkova

Příjemná paní v šatně, na pokladně taky. Se šalinkartou máte na vstup slevu. Dobré spojení MHD. Výstava o Indiánech byla méně rozsáhlá než jsme čekali, ale bylo to zajímavé.
Doba čekání
Bez čekání

  • FILIP ČIEF

Nenechte se odradit špatnými recenzemi, je to tam fajn, pěkné světlé a opravné prostory. Expozice velice pěkná líbila se jak nám, tak i dětem a rodinné vstupné 220kč je taky super. Mohu jen doporučit!

  • Vladimír Duša

Expozice se nám moc líbila. Vývoj člověka je krásně vidět na vystavených exponátech. Děti výstava moc bavila.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Quaxy

Nudné a krátké vysvětlení expozic, pizza od 130,- Kč je mražená stejně jako i triangles a panini. Korbáček za 8,- Kč je gumový a nechutná dobře. Mamutí kosti a repliky se mi líbily. Jemně předražené.

  • Martin Svoboda

Anthropos přináší výjimečnou podívanou do historie a vývoje lidstva. Nebyla to moje první návštěva, ale skutečně se zde nic nezměnilo. Nejvíce se mi líbil dospělý mamut a mládě v životní velikosti.

  • Lukáš Musil

Miluji historii. Bohužel, muzeum je již trochu zastaralé. Žádné interaktivní prvky, písmena na exponátech chybí nebo nejsou vůbec. Pro děti nedoporučuji. Dospělí se však dozví vše, co je potřeba.

  • Jenda R

Velmi mě zklamala logika exponátů například muž stojící u mamuta vypadá že ho šel vyvenčit.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Georgii Fed

Nejhorší místo pro návštěvu nic dobrého a zajímavého a za fotky ještě připlatíte maximální délka návštěvy trvá 15 minut a nic není popsané normálně ani žádnou přednášku nemají jsem zklamaný

  • Tomáš Vaculín

Chcete pohled do historie? Chcete se dozvědět nebo nového? Pokud ano, tak je to místo pro vás.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Zuzana Vargová

Muzeum zajímavé expozice. Návštěvu doporučiji všem co se zajímají o pravěk a archeologii
Den návštěvy
Ve státní svátek
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Martin Klimes

Zajímavé, bohužel občas poničené popisky o chytrých lidí... Chtělo by to trošku inovovat.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Kamil Hrubý

Anthropos je skvělé místo pro všechny které zajímá pravěk. Je tu spoustu informací mnoho artefaktů jsou tu kostry mamutů i našich předků. Rozhodně tohle místo stojí za návštěvu.

  • jiri dobes

Ani pro to že vstup stojí pár korun nedoporučuji , velice špatně provedena výstava
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Mr.leonrc 79

Výstavní plocha rozdělená do několika pater a prostor tematicky laděných k nabídce tohoto muzea.Doporučuji navštívit webové stránky a poté se na vlastní oči setkat s minulostí.

  • Veronika Šinová

Expozice jsou hezky udělané a poučné. Pěkné popisky. Doporučuji navštívit.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Nevím

  • Jakub Adamus

Hezky naučné antropologické muzeum, ale na dnešní dobu už prostě socha mamuta není good enough. Odpovídá tomu i to, že mimo víkendy není problém být v celém muzeu o samotě.

  • Petr Sitte

Nevim koho přesně by toto místo mohlo zajímat. Byl jsem tu jako dítě a teď a pořád je jediné co si pamatuju mamut. Jo ještě je tam jedna vykulená postava jeskynní ženy.

  • Zuzana Fialová

Velmi hezké prostředí a expozice s "obřím mamutem". Cyklostezka, park, posezení v kavárně, dětské hřiště, prostě jedno z brněnských míst, které by měl každý navštívit!

  • Petra Kučerová

Moc pěkné muzeum. Navštívili jsme ho ve státní svátek a vstup byl zdarma. Viděli jsme interaktivní výstavu Indiáni (dětem se moc líbila) a stálou expozici Pravěk.

  • Martina Kociánová

Antropos je neobyčejné místo. Největší lákadlo je určitě mamut. Aktuálně probíhá v Antroposu výstava o indiánech,která je velice zajímavá a zaujme i malé děti.

  • Kryštof Fridrich

Stála expozice vždy potěší a je zajímavá. Musím jenom vytknout trvalé expozici o indiánech, že se jednalo spíše o dětské hřiště, než aby z toho někdo něco měl.

  • Ladislav Sýkora

O víkendu nedělají výklady.... Přes týden člověk pracuje a chce do muzea, ale bez výkladu.... Takže nedoporučuji všude jinde v Brně se dá domluvit, tady ne.

  • Milan Chu

Velice zajímavé muzeum doporučuji navštívit
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Do 10 min.
Rezervace vstupenek
Ano

  • Martin Přikryl

Muzeum až tak moc zajímavé není, ale mají tu v přízemí občerstvení, které je díky poloze na cyklostezce oblíbené především u cyklistů a kolemjdoucích.

  • Tomáš Abrahám

Hezké místo k prohlídce prehistorických exponátů a rozšíření vědomostí. Vede zde turisticky hojně využívaná cesta a je tu možnost občerstvení. Skvělé.

  • Pavel Radkovsky

Největší tahák je velký mamut. Ostatní spíše pro starší děti popř. příležitost pro rodiče doprovodit ostatní exponáty, co nejzajímavějším komentářem.

  • Katka Mahovska

Mamut je věčný, je to krásná vzpomínka na dětství. Zasloužil by si i s ostatními exponáty nový kabát. Inovace a modernizace by to tu opravdu oživila.

  • Miroslav SÝKORA

MOC se mi tu líbilo. Krásná expozice a příjemní lidé kolem. A když byla chvilka, tak i dobrá kávička ve vstupní hale. Příště s sebou beru vnoučata.

  • Jiřina Rešková

Místo plné zajímavých a přínosných informací pro zájemce o historii a pravěk. Výstava však není moc interaktivní, jde hlavně o čtení spousty textů.

  • Zbyněk Gál

Muzeum je hezky a zajímavě uspořádané. Od poslední návštěvy snad v roce 1985 se tady asi nic nezměnilo. Ale i po těch letech za mně dobrý. Další

  • Petr Zeman

Expozice jsou pěkné, chtělo by to se zaměřit na obnovení poškozených a nečitelných popisků exponátů a celkově uchopit navigaci a směr prohlídek.

  • Markéta Liška Kryslová

Skvělé místo pro dospělé i děti, rádi se vracíme.
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • John

Malé regionální muzeum, které je asi po rekonstrukci, protože je to vše nové. Jako pozitivní hodnotím možnost platit kartou a bezplatnou šatnu.

  • Lucie Kučerová

Zajímavý pohled na vývoj člověka a života nejen na jižní Moravě. Mamut je tu stále, postavy zpestří výstavu. Zabralo s dvěma dětmi asi 40min.

  • Michal Kobelka

Skvělé muzeum, s dětmi jsme si to velmi užili.
Den návštěvy
O víkendu
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Verča

Zajímavé místo, pěkné exponáty, propracované. Jen občerstvení trochu dražší, ale i venku posezení je velmi dobré. Vyřadí se zde i děti.

  • Miloslav Stastny

Zajímavé expozice, chystaná rekonstrukce prospěje i stavu některých exponátů. V době návštěvy byl k vidění originál Věstonické Venuše!

  • Kristýnka Hlavacova

Pořád stejně parádní jako před lety kdy jsem jezdila se školou teď už předáváme tohle kouzelné místo dceři byla nadšená ❤️ …

  • Lukas Stos

Byli jsme zde na výstavě prehistorických zvířat, kterým vévodil mamut. Bylo to pěkně udělané a naučné. I dětem se to moc líbilo

  • Milena Bednaříková

Hezké muzeum, děti určitě nejvíce zaujme obří mamut. Možnost drobného občerstvení.Lze bez problémů navštívit i s kočárkem.

  • Jaroslava Píšova

Poutavá exkurze do pravěku
Den návštěvy
V pracovní den
Doba čekání
Bez čekání
Rezervace vstupenek
Ne

  • Lenka Benčíková

Pro hezky strávené dopoledne když se nedá najít využití ven. Jen pro malé děti ještě moc ne, ale ty větší už to zaujalo.

  • Karel Hladil

Do června 2022 je expozice obohacena o interaktivní expozici indiánů Severní Ameriky. Tříletý vnuk si to náležitě užil.